Lokaal Jeugddebat een succes!

Lokaal Jeugddebat een succes!

Afgelopen woensdag 20 februari was het zo ver, wel 13 leerlingen uit klas 3 van de Jozefmavo gingen in debat met raadsleden van de gemeente Tilburg! De dag begon om 10:00 uur met een uitgebreide en stevige voorbereiding in de tijdelijke raadszaal Het Laken, waarna om 14:00 het debat werd gevoerd in aanwezigheid van enkele geïnteresseerde familieleden, de docent maatschappijleer en de vestigingsdirecteur van 2College Jozefmavo.

Er kwamen veel goede ideeën vanuit de leerlingen, zoals een anti-geweld campagne en meer mogelijkheden voor sport en vermaak voor jongeren in de Reeshof. Maar ook slechte ideeën, zoals het instellen van een avondklok voor jongeren, werden kundig van tafel geveegd en met goede argumenten ook nog. De input van de leerlingen werd steeds erg gewaardeerd door de raadsleden en ook zij waren onder de indruk van hun debat-vaardigheden. Er werden toezeggingen gedaan, waarmee jongeren meer inspraak zullen krijgen in de lokale politiek. Een enkele leerling heeft zelfs nog een persoonlijke vervolgafspraak gemaakt met een raadslid!  

Kortom een enerverende, leerzame en productieve dag waarop veel belangrijke zaken die jongeren aangaan zijn besproken en -nog belangrijker- waarop onze leerlingen hebben kunnen proeven van het lokale politieke spel. Dat smaakt naar meer!

Het Lokaal Jeugddebat is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenteraad Tilburg en de Nationale Jeugd Raad (NJR). Voor meer informatie over deze activiteit kan u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Mathijs van Gestel
2College Jozefmavo (K2.01)​
Sportweg 11​
5037AC Tilburg​
gestel.m@verwijder-dit.2college.nl
Tel: 0880232700