Kom in de klas dag - leerlingen klas 3 in gesprek met wethouder Marcelle Hendrickx

Afgelopen maandagochtend 12 april mocht een groep leerlingen uit klas 3 onder begeleiding van hun docent maatschappijleer in het kader van 'Kom in de klas-dag' onze Wethouder van Onderwijs -Marcelle Hendrickx- alles vragen wat ze maar wilden. Na een uitgebreide presentatie van Marcelle over haar werkzaamheden als wethouder en hoe de Nederlandse politiek precies in elkaar steekt, was daar ook alle ruimte voor. 

Er werd haar gevraagd naar haar eigen opleiding en hoe zij wethouder is geworden. Marcelle vertelde dat ze ooit op haar 10de begonnen was met studeren voor balletdanseres aan het conservatorium, maar daar was ze niet groot genoeg voor geworden... 'De 1 meter 70 heb ik nooit gehaald' zei ze al wijzend naar haar hoge hakken. Ze kwam uiteindelijk in het onderwijs terecht.
Later raakte ze ook politiek betrokken en uiteindelijk werd ze wethouder: 'Omdat ik ontdekte het leuk te vinden om ook zelf aan de knoppen te kunnen draaien'. Inhakend op wat de Wethouder eerder vertelde over inkomsten en uitgaves van de gemeente, vroegen leerlingen haar bijvoorbeeld ook over hondenbelasting. Het verhaal over hondenpoep werd daarmee onvermijdelijk, maar ook de vraag waarom er dan geen kattenbelasting is, werd natuurlijk gesteld.

Marcelle sprak ook nog met trots over haar twee in Amsterdam studerende jonge dochters -die toevallig beide belden tijdens haar bezoek aan onze school- en de discussies die zij thuis wel eens hebben over wat te gaan stemmen. Nadat Marcelle door de directeur van de school Frank Kraus weer werd opgehaald, zeiden de leerlingen nog dat het ze opviel dat ze veel minder streng was dan ze zich hadden voorgesteld: 'Gewoon een echt mens, net zoals wij'. 

Afdelingen

Onderbouw

In de onderbouw zitten 277 leerlingen verdeeld over 10 klassen. Meneer Timmermans is de teamleider en mevrouw Oreel de co√∂rdinator. 

 

Bovenbouw

In de bovenbouw zitten 304 leerlingen verdeeld over 12 klassen. Meneer Van Gestel is de teamleider en mevrouw Schoenmakers de co√∂rdinator.