Klas 4 Ardennenreis

Ardennenreis klas 4

Afgelopen week zijn we met klas 4 naar de Ardennen en Luxemburg gereisd. Op maandagochtend vertrokken we vroeg met 2 bussen vanaf school naar Durbuy. Eenmaal daar aangekomen ging het outdoor programma van start.

De helft van de groep is gaan kajakken en de andere helft van de groep ging mountainbiken. Na de lunch kregen de leerlingen de tijd om zelf wat outdoor activiteiten te kiezen zoals via ferrata, speologie, klimparcours, fast tag, 3d labyrint etc.

Na het avondeten zijn we naar onze accommodatie gegaan, daar aangekomen werd voor iedereen duidelijk waar zijn/haar slaapplek zou zijn voor de komende dagen. Daarna heeft ieder lekker even wat genoten van wat vrije tijd.

De volgende ochtend stond op de accommodatie waar we verbleven een ontbijtbuffet klaar. Daarna was er wat vrije tijd en ging het programma over in een keuze programma waarin je spellen kon doen, lekker stuk wandelen etc.

In de middag zouden we afgezet worden in Durbuy zodat ieder lekker kon lunchen. Nou kent Durbuy 12 deelgemeente en waren we per ongeluk in deelgemeente Bomal afgezet. De plaatselijke shoarmaboer, friettent (die al snel door de friet heen was) en bakker waren er erg blij mee.  Uiteindelijk had ieder wat kunnen eten en is uiteindelijk wie zin hadden alsnog in het centrum van Durbuy afgezet.

In de avond werden we in 3 groepen afgezet en hebben we lekker pizza gegeten. Daarna was er nog wat vrije tijd.

De volgende dag begon weer met activiteiten zoals maandag, maar nu de groepen omgekeerd. Nu was er wel wat regen gevallen, dus het was voor de meeste van ons fijn dat we tussendoor even hebben kunnen douchen. Daarna een heerlijke burger met friet (hoewel sommige even moesten wennen aan de hamburger in vergelijking zoals wij die kennen).

In de middag weer vrije tijd om zelf met klasgenoten outdoor activiteiten te ondernemen. Met als afsluiting een bbq.

In de avond vond er nog een dropping plaats. Met een bus werden we naar een locatie gebracht en vandaaruit liepen groepen een berg op (dat was een behoorlijk pittige klim) om vervolgens de weg terug te vinden. Daar waar we met de wandeltocht van dinsdag al hadden gemerkt dat door het hoog water eerder dit jaar bruggen en wegen ingestort waren, liepen we daar nu ook weer tegenaan. Zodoende kwamen een aantal groepen elkaar op dat punt tegen. Twee groepen wisten de locatie uiteindelijk te bereiken door een andere route te nemen via de weilanden en andere bospaden. Maar de andere groepen vormden uiteindelijk 1 groep en moest met de bus opgehaald worden na ruim 2 uur wandelen.

De laatste dag was het na het ontbijt tijd voor de groepsfoto en het vertrek. Rond de middag kwamen we aan in Luxemburg-stad. Daar zijn we per klas een stuk gaan wandelen met een mooi uitzicht over de Kazematten. Richting het centrum kregen de leerlingen wat lunchgeld mee en hebben ze zelf ergens een lunch kunnen nuttigen in het prachtige centrum van Luxemburg. Om 16.00 uur waren we volgens afspraak compleet en zijn we vertrokken om precies op tijd (20.00 uur) aan te komen op school.

Wat hebben we met elkaar toch een super leuke week gehad. We hebben elkaar beter leren kennen en leren samenwerken. Als dit geen goede basis is voor dit examenjaar? Laten we er met z’n alleen een mooi schooljaar van gaan maken met als doel het behalen van het diploma!