Happy Hour voor Happy Ouders

Een aantal Tilburgse kroegen opent woensdagavond 20 november 2019 hun deuren speciaal voor ouders, zodat zij kunnen zien waar hun kinderen gaan stappen. Tijdens deze bijzondere interactieve “kroegentocht” met de naam Happy Ouders krijgen ouders van 16- tot en met 18-jarigen een uniek kijkje achter de schermen van het uitgaansleven en krijgen zij voorlichting van de mensen die uitgaan veilig houden. Happy Ouders is een samenwerkingsproject van de Gemeente Tilburg, Halt, Politie, GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron (instelling voor verslavingszorg). Na een succesvolle start van het Happy Ouders project in Tilburg in 2015 wordt dit jaar alweer een vijfde editie georganiseerd.

Er is de laatste jaren veel veranderd. Zo is in 2014 de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol verhoogd naar 18 jaar. Dit heeft gevolgen gehad voor jongeren in het Tilburgse uitgaansleven, maar vast en zeker ook voor ouders. Hoe zijn ouders en hun kinderen met deze wetswijziging omgegaan, wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van alcohol- en drugsgebruik en hoe loopt het in de praktijk? Op 20 november kunnen de ouders van een nieuwe lichting jonge stappers met elkaar en met deskundigen in gesprek over veilig uitgaan in Tilburg.

Een heel team deskundigen staat 20 november voor de ouders klaar: Gemeente Tilburg, Novadic-Kentron, Politie, Halt, GGD Hart voor Brabant en Helder Theater. Poppodium 013, café Slagroom, café Bakker en café Bolle openen hun deuren tijdens deze avond voor ouders. Er wordt niet alleen informatie gegeven, maar er is ook ruimte om vragen te stellen en met elkaar en de deskundigen te discussiëren. Uiteraard gaat het er vooral om Tilburgse ouders te laten zien hoe het er in het uitgaansleven aan toe gaat en hoe iedereen eraan bijdraagt uitgaan zo veilig mogelijk te houden.

Wilt u aanwezig zijn op woensdagavond 20 november, meldt u zich dan aan via de website www.happyouders.nl . Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Extra informatie

Bij vragen kunt u terecht bij: Team Preventie Novadic-Kentron via preventie@verwijder-dit.novadic-kentron.nl