Gouden Schoolkantine Schaal

De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

De Jozefmavo heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Tenminste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

Vestigingscoördinator Dhr. Van der Steen bevestigd dit “steeds meer zijn we een gezonde school, behalve in de kantine zorgen we ook op andere fronten dat we ons bewust worden om gezond te eten en te leven”.

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen, want de gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee. 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.