Bedankt

Bedankt!

We hebben de laatste weken van ouders en leerlingen veel complimenten gekregen over de wijze waarop wij les aanbieden aan onze leerlingen op afstand. Dat doet ons uiteraard goed, het is fijn om dit terug te horen in deze bizarre tijd waarin we zitten.

In korte tijd hebben de docenten van de Jozefmavo het lesgeven in Teams zo goed als kan eigen gemaakt. Achter de schermen moest er in korte tijd van alles geraliseerd worden om de verschillende lessen te kunnen geven. Ook op locatie zijn er weer conciërges geweest om dit allemaal weer te realiseren en zo gaat het maar door.

Afgelopen week kondige het kabinet aan dat de maatregelen tot aan de meivakantie zouden gaan duren. We weten dat ondertussen toch veel leerlingen en ouders verlangen naar het normale ritme, de sociale contacten met leerlingen en medewekers van de Jozefmavo.  Helaas gaat het allemaal toch nog wat langer duren. We begrijpen dit allemaal wel maar toch is het lastig, iedereen verlangt zo naar het ‘normale’.

Ook merken we dat een aantal leerlingen soms tegen wat problemen aanlopen, we hebben voor deze leerlingen een spreekuur op Teams.  mMaar beste leerlingen, jullie kunnen uiteraard ook altijd bij je mentor aankloppen, al is dit via de virtuele snelweg. Ook voor andere problemen zoals een niet werkende laptop, inlogproblemen of wat dan ook zijn we bereikbaar voor je.

Kortom we proberen er echt alles aan te doen om een ieder zo goed mogelijk les te geven op afstand. We zijn dan ook enorm blij met de steun die we krijgen, de bedankjes enzovoorts. Samen staan we sterk, maar ook samen gaan we ervoor zorgen dat ieder zo goed mogelijk les krijgt. Trek op tijd aan de bel als dat nodig is.

We realiseren ons dat les op afstand wennen is, maar ook anders is. Ouders worden nu belast met de taak van lesgeven en veel ouders moeten daarnaast zelf ook nog eens werken. Eerder stuurden we de ouders al wat tips. Ook ouders kunnen gebruik maken van het spreekuur op dinsdag en donderdag van 16.00 tot 17.00 uur.

Ook hebben we onze eindexamenkandidaten en hun ouders kunnen informeren over hoe de afronding van het Schoolexamen verder gaat verlopen. Op de website tref je hierover meer informatie en ook hebben alle ouders hierover een mail ontvangen.

We gaan ons opmaken voor een nieuw weekend waarin we thuis in quarantaine gaan, probeer zo veel mogelijk binnen te blijven en zorgen goed voor elkaar.