2College Jozefmavo wint maar liefst twee prijzen bij Tilburg's Got Talent in 013

De leerlingen die dinsdagavond 28 mei meededen aan Tilburg's Got Talent in Poppodium 013 stuiteren vandaag nog door de school. Ze praten allemaal druk door elkaar heen, nog steeds razend enthousiast. ,,We hadden zo veel plezier op het podium!", zegt Emi (14) blij. ,,De acts komen voort uit de muzieklessen die de leerlingen krijgen tijdens het project ‘Vmbo On Stage’. Dan komen er externe docenten die specifieke kennis hebben over bijvoorbeeld rap", vertelt mevrouw Noordhuis, de cultuurcoördinator.

Menno (14) vertelt dat iedereen tijdens die les een eigen rap moest schrijven. ,,Ik had een hele goede rap, dus de docent, Curtley, vond dat ik mee moest doen." Samen bedachten ze de act ‘Me-No’. Menno vond het van te voren wel spannend. ,,Maar gelukkig gilde iedereen in de zaal. Als iedereen goed meedoet hoef je niet echt zenuwachtig te zijn, dan komt het wel goed." De tekst gaat over Tilburg. ,,En ik noem de namen van de andere scholen die meedoen. Dan rap ik: ‘jullie deden het wel goed, maar wij zijn de beste!’.”
De dansgroep, JB-crew, komt ook voor in het optreden van Menno. Ze maakten met zijn allen een filmpje voor op de achtergrond en tijdens het refrein dansen ze bij hem op het podium. ,,Het opnemen van die video was heel grappig. Toen kwam de schoonmaker ineens in beeld!”, lachen de leerlingen. De act van JB-crew is Afro dance, een Afrikaanse dans. ,,We hebben een mix van verschillende liedjes gebruikt, die heeft onze docent aan elkaar geplakt”, vertelt Emi. 
De uitslag
Me-No won de hoofdprijs en JB-crew de aanmoedigingsprijs dans, was dat te verwachten? ,,Ik had wel het gevoel dat het goed ging, dus één prijs zouden we wel winnen. Maar geen twee!”, zegt Elisha (14) enthousiast. Kencio (14) vertelt lachend dat iedereen heel hard naar het podium rende om de prijs in ontvangst te nemen. ,,Maar we struikelden en vielen bijna allemaal! We renden zelfs de verkeerde kant op!” 
Noordhuis is super trots op haar leerlingen. ,,Het is echt te gek dat ze gewonnen hebben. Dit bewijst dat hard werken wordt beloond. Ze hebben hier allemaal heel veel vrije uren ingestoken.”