16 maart: update maatregelen

De docenten zijn ijverig aan de slag gegaan om huiswerkplanners te maken voor hun vakken en een start te maken met digitaal lesmateriaal en online lessen. In de komende dagen zullen de vakdocenten dat op hun eigen manier delen met de leerlingen. Dit gaat via Magister, e-mail en voornamelijk via Microsoft Teams. Alle leerlingen kunnen op Teams. Dan wel via de schoollaptop of een eigen device.

Onderaan dit bericht vindt u twee belangrijke documenten. Neem daar kennis van. Het gaat om de werkwijze die onze school voorlopig hanteert én wanneer u als ouder uw kind naar school mag sturen omwille van de opvang bij vitale beroepen en hoe u zich daarvoor kan aanmelden. Voor de rest geldt dat de school dicht is en er geen andere bijeenkomsten dan opvang worden georganiseerd.

Waar kan ik vinden wat leerlingen kunnen doen?
We zorgen dat er voor alle leerlingen en ouders/verzorgers in Magister en Teams bij alle vakken, waar dat mag worden verwacht, te zien is waaraan gewerkt kan worden (Planning onderbouw en bovenbouw reeds verstuurd. Waar iets ontbreekt wordt daar nog aan gewerkt). Ouders en leerlingen zijn zelf verantwoordelijk om er kennis van te nemen en er goed mee aan de slag te gaan. 

Omdat veel scholen en bedrijven kiezen voor thuiswerken via Teams, merkten we vandaag dat dit gevolgen had voor de bereikbaarheid. We hopen dat Microsoft snel extra capaciteit regelt, waardoor de digitale lessen soepel verlopen. Wij vragen hierbij om geduld en begrip.