Young Classical Talent Award – afgelopen 14 april 2022

Wat zijn we ontzettend trots op onze muzikale leerlingen! Op 14 april stonden zij met het professionele kamerorkest Kamerata Zuid te stralen op het grote podium van de Concertzaal Tilburg. Ze speelden en zongen een nieuw stuk, de YCT Opus One, wat speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd is door Remy Alexander in samenwerking met leerlingen. En het orkest sloot af met de feestelijke Waltz Masquerade van componist Aram Khachaturian.

Maar dat was nog niet alles! Linde Meindert speelde als solist ook nog de sterren van de hemel met haar prachtige vertolking van Kol Nidrei van Max Bruch op cello. Etiënne Siebens, voorzitter van de jury, zei over Linde haar optreden dat ze het stuk fantastisch verdedigd en uitgevoerd heeft met hele mooie, warme, intense toon en prachtige kleur combinaties. Hij complimenteerde Linde met haar interactie met het orkest en hoe ze elkaar aanvoelden. Wij hadden het niet beter kunnen verwoorden! Een groot applaus voor Linde!

Wij willen iedereen van de organisatie, de deelnemers en ons lieve publiek in de zaal hartelijk bedanken voor de inzet en aanwezigheid! En volgend jaar zijn we weer van de partij!