Tto-3 reist naar Letland

In de week van 18 maart vertrokken vijf leerlingen uit tto-3 en tto-4 met twee docenten naar Letland voor het Erasmus Plus Project ‘Emotional Wellbeing’.

Doel van het project

Emotional wellbeing is een samenwerking  tussen scholen uit Letland, Hongarije, Frankrijk, Engeland en Nederland. Het doel van dit internationale uitwisselingsproject is leerlingen bewust te maken van mondiale sociale thema’s. Om beurten is er een bijeenkomst in een van de deelnemende landen. In februari was Durendael de gastschool.

‘Career and skills’

Steven, Louise, Eline, Tristan en Niek waren samen met de andere leerlingen een week te gast op de Vecumnieku Vidusskola in Letland. Het deelonderwerp van deze bijeenkomst was ‘career and skills’. Daarover zijn de leerlingen met elkaar in gesprek gegaan. Ook zijn ze bij bedrijven op bezoek geweest. Verder stonden er allerlei culturele activiteiten op het programma.

Culturele uitstapjes

Coralie Scherff, begeleidend docent: ‘Ze hebben onder andere genoten van een volksdanswedstrijd waar ook leerlingen van de Letse school aan mee deden. Ook bezochten we de nationale bibliotheek in Riga en kregen we een rondleiding door de stad. Op de laatste dag gingen we met de hele groep naar Ventspils, een plaats aan de Baltische Zee. Daar brachten de leerlingen een bezoek aan het museum en maakten ze zelf een rube goldberg kettingreactie.’