Team Durendael/Tovervogel plaatst zich voor Beneluxfinale FLL!

Groep 7/8

Op zaterdag 26 maart wonnen 4 leerlingen van Durendael en 4 leerlingen van BS De Tovervogel samen de Champions Award bij de regiofinale van de FLL*. Deze vond plaats op het Theresialyceum in Tilburg. In totaal deden 15 teams mee. Met deze overwinning plaatst het team zich voor de Beneluxfinale op zaterdag 21 mei.

Het is de derde keer dat Durendael meedoet aan deze wedstrijd. De school zoekt daarbij bewust de samenwerking met het basisonderwijs op. 

Verschillende onderdelen

De wedstrijd bestond uit verschillende onderdelen. Naast de core values werden ook het robotontwerp, de robotprestatie en het innovatieproject beoordeeld door de jury. Durendael/Tovervogel scoorde op alle onderdelen samen de meeste punten en sleepte daarmee de allround Champions Award in de wacht. Lars, Thijmen (vwo tto), Uma en Warre (havo) zijn dan ook superblij!

Warre, Thijmen, Lars en Uma

Warre had niet gedacht dat ze zouden winnen, want de  opdrachten waren best moeilijk. Techneut Thijmen demonstreert hoe de robot het parcours aflegt en de verschillende missies volbrengt. Lars laat op de laptop zien hoe hij de robot geprogrammeerd heeft. Uma heeft zich met name ingezet voor het innovatieproject. 

Uitdagend programma

‘Een mooie kans om leerlingen te interesseren voor techniek’ vindt Claus van Teeffelen, voortrekker van techniek op Durendael. ‘De FLL biedt leerlingen een uitdagend programma. Ze leren de basisbeginselen van het programmeren, maar de wedstrijd heeft ook een sociale component. Overleggen en samenwerken is minstens zo belangrijk.’ 

Unieke samenwerking

Begeleiders Kim, Luuk, Steven en Anne zijn maar wat trots op hun pupillen! Kim: ‘We hebben de allergrootste beker gewonnen! Wat een superprestatie van het hele team. Ik ben eigenlijk nog het meest trost op de unieke samenwerking binnen dit team. Het is echt één groep geworden, dat is heel fijn om te zien! Als ze dit volhouden in de Beneluxfinale gaat het zeker goed komen!’

De FIRST LEGO League (FLL) is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. In een team gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een volledig autonome robot. Tijdens een leuke en spannende finale strijden alle teams om de eer en om een plaats in de Beneluxfinale. Ieder jaar heeft de FIRST LEGO League een ander thema met nieuwe uitdagingen. Het thema van dit jaar is CARGO CONNECT.