Spread the word!

In het kader van de Kerstgedachte gaan de tto-leerlingen kerstkaarten schrijven aan het personeel en patiënten van het Elisabethziekenhuis in Tilburg. ‘Nu de druk op de zorg nog steeds zo hoog is en er veel mensen in het ziekenhuis liggen, is dit het minste wat we kunnen doen om een klein lichtpuntje te bieden,’ zegt Rini Leermakers, coördinator van het tto op Durendael.

De bedoeling is dat de leerlingen zowel in het Engels als in het Nederlands een mooie kerstboodschap op de kaarten schrijven. De school zorgt ervoor dat alle kaarten op tijd worden afgeleverd bij het ziekenhuis. Voor de leerlingen zitten er ook voordelen aan de actie. Ze kunnen er munten mee verdienen voor hun House.

Voor elke geschreven kaart krijgen de leerlingen één munt. Een zelfgemaakte kaart levert drie munten op, en de allermooiste kaart krijgt er zelfs tien! Rini: ‘Wij zijn heel benieuwd welk House de meeste munten gaat binnenhalen. Hopelijk schrijven de leerlingen heel veel kaarten, zodat we zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken met een mooie persoonlijke kerstboodschap’