Speeddaten havo en vwo

Op dinsdag 1 februari gingen de derdejaars leerlingen havo en vwo in gesprek met de vijfdejaars. Tijdens deze zogenaamde speeddate konden zij in het kader van hun profielkeuze allerlei vragen stellen aan de leerlingen in de bovenbouw.

Profielkeuze

Marjolein van Gorp, decaan havo/vwo licht toe: ‘Over twee maanden maken de derdejaars hun profielkeuze en daarbij willen we hen uiteraard zo goed mogelijk begeleiden. De bedoeling van het speeddaten is dat leerlingen in klas 3 van 'ervaringsdeskundigen' horen hoe het er in de bovenbouw van havo en vwo aan toe gaat, wat ze voor verschillende  vakken moeten doen, hoe moeilijk of makkelijk bepaalde vakken zijn, of er veel practica in zit enzovoort.

Nieuwe vakken

Leerlingen van klas 3 spraken vier keer een kwartier met een groepje bovenbouwleerlingen. Zo kreeg elke leerling uit klas 3 de kans om leerlingen met verschillende profielen te spreken en ook iets te weten te komen over nieuwe vakken als bedrijfseconomie, maatschappijwetenschappen en wiskunde B. Voor sommige derdeklassers was het al zo klaar als een klontje, maar er waren ook nog veel twijfelaars. Vragen als: Hoe moeilijk is wiskunde in de bovenbouw? Wat is het verschil tussen A en B? Wat zijn maatschappijwetenschappen en hoe wat krijg je bij kunstgeschiedenis bij beeldende vorming? passeerden regelmatig de revue. Daarbij kwamen ook de nodige boeken op tafel.

Wij bedanken onze vijfdejaars havo- en vwo-leerlingen voor deze extra inspanning en hopen dat de derdejaars er hun voordeel mee doen. Wij wensen hen in ieder geval veel succes en wijsheid met hun profielkeuze.