Speeddaten bereidt leerlingen voor op hun profielkeuze

Op woensdag 8 februari gingen de derdejaars leerlingen havo en vwo in gesprek met de vijfdejaars. Tijdens deze zogenaamde speeddate konden zij in het kader van hun profielkeuze allerlei vragen stellen aan de leerlingen in de bovenbouw. Doel van het speeddaten is dat leerlingen in klas 3 van 'ervaringsdeskundigen' horen hoe het er in de bovenbouw van havo en vwo aan toe gaat, wat ze voor verschillende vakken moeten doen, hoe moeilijk of makkelijk bepaalde vakken zijn, of er veel practica in zit enzovoort.

Voorbereiding op profielkeuze

Elly Klijsen, decaan havo/vwo licht toe: ‘Voor de derdejaars is dit een belangrijk moment voor hun profielkeuze. Het is onder meer de taak van de decaan om hen daar zo goed mogelijk bij te begeleiden. Met het LOB-programma op Durendael werken we stap voor stap toe naar een profielkeuze die past bij de interesse en talenten van de leerling. Naast de voorlichting over vakken in de bovenbouw die de leerlingen krijgen van docenten is het natuurlijk nog veel interessanter om van medeleerlingen te horen waarop zij hun profielkeuze en vakkenpakket hebben gebaseerd. En vooral ook om ervaringen te horen van leerlingen die al langer een bepaald profiel hebben.'

Wij bedanken onze vijfdejaars havo- en vwo-leerlingen voor deze extra inspanning en hopen dat de derdejaars er hun voordeel mee doen. Wij wensen hen in ieder geval veel succes en wijsheid met hun profielkeuze..