Schoolplein Durendael kleurt Groen!

De leerlingen konden vandaag onder andere een rondje rijden met de shovel over het schoolplein, een hoogwerker bedienen en boomstammen doorzagen met een kettingzaag.

Vrijdagochtend 22 april veranderde het schoolplein van Durendael in een groen wagenpark. Overal waar je keek, zag je landbouwvoertuigen staan. Medewerkers van Weijs Werkend Leren, vakspecialist in aanleg, onderhoud en verduurzaming van buitenruimten, lieten de leerlingen van 3- vmbo op praktische wijze kennis maken met hun vakgebied.

Kennismaken met opleidingen en beroepen

Claus van Teeffelen, teamleider vmbo basis/kader: ‘Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s binnen ons onderwijs. De huidige generatie leerlingen is meer dan ooit betrokken bij het milieu en de uitdagingen voor een groene toekomst waarvoor we staan. We zijn heel blij met het aanbod van Weijs Werkend Leren om onze leerlingen vandaag zelf te laten ervaren wat mogelijke opleidingen en beroepen zijn binnen het profiel Groen ’

Nieuwe profielen Groen en Techniek

Na ‘Techniek’ is ‘Groen’ het tweede profiel* dat Durendael extra binnen de muren van de school haalt. Op dit moment kunnen leerlingen al kiezen voor ‘Actief in de Natuur’. Volgend jaar gaan we ook het beroepsgerichte vak ‘Natuurlijk Groen’ aanbieden. De successen van onder meer de Drone Cup race, de FIRST LEGO League en de beroepsgerichte keuzevakken ‘Fietstechniek’, ‘Elektrische Voertuigen’ en ‘Interieur en Design’ laten zien dat leerlingen baat hebben bij praktijkgericht levensecht onderwijs.

*Durendael biedt op dit moment de volledige profielen ‘Zorg en  Welzijn’en ‘Economie en Ondernemen’ aan. Op het gebied van techniek is er een samenwerking met de volgende technische bedrijven: Hoppenbrouwers, Installatiewerk, Newton, Invento, Metalco en de Cromvoirtse. Ook werken we intensief samen met het ROC Tilburg en het Koning Willem 1 college.