Leerlingen LWT organiseren lunch voor ouderen

Op 10 en 11 maart organiseerden negen leerlingen van het Leer Werk Traject (LWT) op Durendael in samenwerking met leerlingen van het ROC een gratis lunch voor ouderen in wijkcentrum De Waterhoef.

Leer Werk Traject Durendael

Het leerwerktraject is een aparte stroom binnen de basisberoepsgerichte leerweg van het vmbo op Durendael. De LWT-leerlingen worden op een praktische manier voorbereid op het mbo. In klas 3 en 4 lopen zij twee dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf.

Succeservaringen opdoen

Annely Schuurmans en Evelien Oeben, docenten van het leerwerktraject, coördineren contextrijk onderwijs met uitdagende activiteiten voor deze leerlingen. Evelien:  “Het is belangrijk dat deze leerlingen leren om mee te doen in de maatschappij, daarmee succeservaringen opdoen en dat ze ervaren hoe het voelt om echt iets voor een ander te kunnen betekenen. Ze is enthousiast over de samenwerking met het mbo: ‘Hier op school proberen we deze leerlingen zoveel mogelijk levensecht onderwijs aan te bieden. Daarbij zoeken we vaak contact met externe partijen. Zo ontstaan mooie projecten.” 

Goed gastheerschap

Het organiseren van een activiteit is onderdeel van het examenprogramma van het LWT. Deze lunch met alle werkzaamheden die daarbij horen is een mooie kans voor de leerlingen om te laten zien wat ze kunnen. Van het maken van de uitnodigingen tot tafel dekken, koken en uiteraard goed gastheerschap. En dat gaat hen goed af.

Sociale aspect is belangrijk

Jo is een van de gasten. Ze hoorde via via van deze lunch en kreeg meteen de mensen van kaartclubje enthousiast om ook aan te sluiten. “Erg leuk dat dit ons wordt aangeboden, het ziet er heerlijk uit. En het is erg gezellig om met z’n allen aan een mooi gedekte tafel te zitten.” Ook Harriët is aangeschoven. Ik ben hier in mijn eentje naar toe gekomen en zie het als een mooie kans om andere mensen te leren kennen. Het sociale aspect van dit initiatief is erg belangrijk voor veel ouderen. Heel leuk dat deze leerlingen dit voor ons doen.”