Leerling Durendael door naar de tweede ronde!

Tristan uit 6vwo op 2College Durendael heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Biologie Olympiade. ‘Een hele prestatie,’ vindt docent Frank Gielen, ‘want er gaan maar ongeveer 100 leerlingen door van de ruim 5000 deelnemers.’ Wij vroegen Tristan naar zijn fascinatie voor het vak biologie:

‘Zelf heb ik biologie altijd heel erg interessant gevonden. Met name de practica in de lessen waren altijd leuk. Het is ook handig voor je studie wanneer je iets biologisch wilt gaan doen, ik wil zelf namelijk geneeskunde op de Radboud universiteit gaan studeren. Ik zou aan iedereen aanraden om de Biologie Olympiade te maken, omdat het een goede manier is om te vast te stellen hoe goed je bent in biologie.’

De Biologie Olympiade is een landelijke wedstrijd onder middelbare scholieren, waarbij zij uitgedaagd worden in het vak biologie. De winnaars in de bovenbouw gaan verder met de tweede ronde die bestaat uit twee delen: een toets waarvoor gestudeerd moet worden en op 19 maart een online masterclass-ochtend verzorgd door Wageningen University.

Wij zijn uiteraard supertrots op Tristan en wensen hem alvast heel veel succes!