Inschrijving activiteiten gestart: de goede doelen in beeld

Vanaf maandag 7 november kunnen leerlingen van Durendael zich inschrijven voor de sponsoractiviteiten van de Goede Doelen Actie. Jaarlijks organiseert de school in december een actie waarbij de school, geld ophaalt voor twee goede doelen. Deze doelen worden door de leerlingen gekozen. Dit jaar zijn dat stichting Sociaal Huis Oisterwijk en Villa Pardoes.

Joop en Chantal kwamen op 3 november speciaal naar Durendael om iets te vertellen over hun organisaties en toe te lichten waar ze het geld van de Goede Doelen Actie voor willen gebruiken. 

Sociaal Huis Oisterwijk

Joop is vrijwilliger bij Sociaal Huis Oisterwijk: ‘Wij zetten ons in voor kwetsbare inwoners in de gemeente Oisterwijk. We denken vaak dat Oisterwijk een heel welvarende gemeente is, maar wist je dat hier 10% van de bevolking in armoede leeft? Ook willen graag iets betekenen voor mensen die kampen met eenzaamheid of moeite hebben  met het leggen van contacten. Denk aan ouderen met dementie, vluchtelingen, nieuwkomers en noem maar op. Ons ideaal is een inclusieve samenleving in Oisterwijk, waarin iedereen meeteelt en meedoet. Wij noemen het ‘samenredzaamheid.

Kindercadeautjesbank en Kinderkledingbank

Het geld dat jullie gaan ophalen willen wij besteden aan onze Kindercadeautjesbank en Kinderkledingbank. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat elk kind naar zoiets sociaals kan als een verjaardagpartijtje van bijvoorbeeld een klasgenoot, ook al is er thuis geen voor een cadeautje. Het zelfde geldt voor fatsoenlijke kleren. Die twee zaken moeten voor alle kinderen in Oisterwijk bereikbaar zijn. Dus dankzij jullie bijdrage kunnen wij straks weer een heleboel mensen blij maken.' 

Villa Pardoes

Chantal is fondsenwerver bij Villa Pardoes. Zij vertelt dat het geld van de Goede Doelen Actie hard nodig is en dat het zeker goed terechtkomt: 'Villa Pardoes is er voor gezinnen met ernstig zieke kinderen. Bij ons kunnen ze samen genieten van een unieke vakantiebeleving. Even alles vergeten en samen mooie herinneringen maken! We proberen het de gezinnen die bij ons logeren zo comfortabel mogelijk te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld een intieme huiskamer voor ouders waar ze even kunnen bijkomen en met elkaar verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen. Verder is er een sportcourt en een zogenaamde snoezelkamer. 

Nieuwe rolstoelfiets

Ook al doet onze naam anders vermoeden, wij worden niet met geld gesponsord door De Efteling. Wel stellen zij gratis toegang voor de gasten van Villa Pardoes beschikbaar.  Verder moeten we het hebben van donaties, dus alle bijdragen zijn van harte welkom. Het geld dat jullie gaan verzamelen, willen wij besteden aan een nieuwe rolstoelfiets. Daarmee kunnen kinderen die rolstoelgebonden zijn ook genieten van een leuke fietstocht.'