Eerste internationale - en academische avond druk bezocht!

Op dinsdag 29 november vond de eerste internationale en academische avond van dit schooljaar plaats. Op donderdag 1 december was het de beurt aan klas 2.

Behind the scenes

Bijzonder was de aanwezigheid van een grote groep ouders en leerlingen van groep 8. Zij kwamen een kijkje nemen 'behind the scenes' van het tweetalig - en voortgezet wetenschappelijk onderwijs (vwo) op Durendael. Onze eerstejaars lieten met verve zien wat ze al bereikt hebben na tien weken les.

Durendael Academie

Ook voor de Durendael Academie is veel belangstelling. Ca 50 leerlingen met een vwo-advies hebben zich intussen aangemeld voor de verrijkingslessen op Durendael. Op woensdag komen zij proeven van het vwo op Durendael. Zij volgen onder andere lessen Spaans, Duits, natuurkunde, levensbeschouwing, wiskunde en de Masterclass Engels (tto).

WON-school en senior tto-school

Ons vwo onderscheidt zich met het vak ‘academische vaardigheden’, een zesjarig programma dat voorbereidt op een vervolgstudie aan de universiteit. De school is hiervoor aangesloten bij Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON).
Tweetalig onderwijs (tto) bieden wij aan op havo- en vwo-niveau. Het programma in de bovenbouw leidt op voor het IB-(International Baccalaureate) diploma, dat toegang geeft tot alle Engelstalige universiteiten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over vwo op Durendael? Neem dan contact op met Mariska van Oerle: oerle.m@verwijder-dit.2college.nl. Meer weten over ons tweetalig onderwijs? Stuur een mail naar Iain Watt: watt.i@verwijder-dit.2college.nl