Eerste en tweede prijs OMO-profielwerkstuk vmbo voor Durendael!

Met trots heeft 2College Durendael twee OMO-profielwerkstukprijzen vmbo in de wacht gesleept.

Het groepje van Jasper Fransen, Rachelle Kosters en Romy op ‘t Hoog won de tweede prijs met hun profielwerkstuk over het belangrijke en actuele thema seksueel misbruik. De indrukwekkende documentaire die zij maakten voor het creatieve deel van hun werkstuk is al eerder getoond via de website van 2College Durendael.

Eveline Verhoeven en Marit Vermeer onderzochten wat de invloed van het onderwijs is op de sociale ontwikkeling van jongeren en wonnen daarmee de eerste prijs.

Het oordeel van de jury bestond uit de volgende lovende woorden voor Marit en Eveline:
“In dit werkstuk belichten jullie verschillende fases in het leven van jongeren. Het stuk sluit uitmuntend aan op jullie toekomstbeeld. Naast het goede verslag met vragen lezen we hele oprechte en eerlijke antwoorden over de middelbare school. Vervolgens hebben jullie met zelfbedachte opdrachten, daadwerkelijk een les verzorgd op een basisschool. Hiervoor moet je lef, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen hebben. Echt fantastisch! Het onderwijs staat te springen om kanjers zoals jullie. “

Marit start volgend schooljaar aan de opleiding voor onderwijsassistente en Eveline gaat de havo doen om vervolgens te kunnen starten met de pabo. De dames waren erg trots en blij verrast met de eerste prijs. Eveline: “Ik ben er erg trots op dat we de kern van zo’n brede vraag terug hebben kunnen laten komen in een werkstuk waar we zelf ook veel van geleerd hebben.” Marit gaat nog even nadenken wat ze met het gewonnen bedrag gaat doen. Ze moet nog even laten bezinken dat ze de eerste prijs heeft gewonnen. Samen wonnen de dames maar liefst 1200 euro.

Durendael is trots en blij met deze “rijkdom” aan inzet met als gevolg daarvan fantastische eindproducten. Gefeliciteerd kanjers!