'Durendael heeft me geïnspireerd'

Soms krijg je zomaar een leuk berichtje van een oud-leerling:
Vandaag leverde Wendell Potters samen met zijn compagnons zijn eerste eigen eco-chips af bij 13 Jumbo-winkels in Brabant.
 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam geteeld en verpakt in herbruikbare bakjes, ‘want wij wilden graag onze bijdrage leveren aan een circulaire economie’, vertelt Wendell. Als je bedenkt hoeveel niet recyclebare chipszakken dagelijks bij het restafval belanden, is het de hoogste tijd voor een tegengeluid. Dat is er nu in de vorm van Snecco: een samentrekking van snacks en eco.

Inspirerende lessen

Tweeëneenhalf jaar geleden haalde Wendell zijn havo-diploma op Durendael. ‘Ondernemerschap heeft altijd mijn interesse gehad. Ik herinner me de passie waarmee meneer Soons bij het vak M&O (nu: bedrijfseconomie) sprak over de grootboekrekening en de balans. En hoe hij zelf alle opdrachten helemaal uitschreef op het whiteboard.

Eigen onderneming

Maar ook de leuke lessen van meneer Van der Steen zijn me bijgebleven. Hij maakte economie voor iedereen begrijpelijk door de taal van de leerling te spreken, dat vond ik echt heel tof. Het heeft me geïnspireerd om een vervolgopleiding in de economie te kiezen en nu zelfs mijn eigen bedrijf te starten. Samen met mijn medestudenten Nicky en Niels verkoop ik duurzame chips aan de supermarkt. Ik ben dan ook megatrots op dit mooie product en ons bedrijf!

En wij zijn trots op deze ondernemende oud-leerling. Veel succes Wendell!

In de krant

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/drie-jonge-gasten-lanceren-snecco-chips-waar-de-planeet-niet-onder-kraakt~a95bda48/