Durendael demonstreert kart bij TIV

Op donderdag 9 februari nam de sectie Techniek van 2College Durendael in Oisterwijk deel aan een landelijke bijeenkomst van Techniek en Innovatief Vakmanschap (TIV). Vakgenoten uit het hele land kwamen hier samen om ervaringen uit te wisselen voor het opzetten van praktijkgerichte programma's.

Pilot praktijkgericht programma g/t

Op Durendael draait momenteel een pilot voor een praktijkgericht programma voor de g/t-leerlingen. Steven Bruyninckx, docent techniek is enthousiast. 'Hier kunnen we laten zien wat we al in huis hebben op het gebied van techniek. Zo bieden wij onder andere het keuzevak Elektrische Voertuigen aan. Deze kart zijn onze leerlingen bijvoorbeeld samen met het ROC in Tilburg aan het bouwen. Op school staan ook verschillende elektrische scooters waar leerlingen aan mogen werken. Verder hebben we robotica en fietstechniek op het programma staan en 3d-vormgeving en realisatie. Allemaal keuzevakken die met techniek te maken hebben.

Investeren in relaties met het bedrijfsleven

Willen we de g/t- leerlingen ook goed kunnen bedienen, dan moeten we vooral investeren in relaties met het bedrijfsleven. Dit betekent enerzijds praktijkopdrachten binnenhalen en anderzijds stageplaatsen bij bedrijven werven. Daarom is deze bijeenkomst heel waardevol. We kunnen laten zien wat we zelf doen en tevens nieuwe ideeën opdoen. Durendael is ook betrokken bij Sterk Techniekonderwijs. Het uiteindelijke doel is om een zo breed mogelijk keuzepalet aan te kunnen bieden dat voor zowel de basis/kader- als de g/t-leerling interessant is.Techniek kan daarbij een aantrekkelijke pijler zijn.

Meer informatie
Techniek en Innovatief Vakmanschap
Jan van Lierop over Sterk Techniekonderwijs