27 maart: Update

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Vandaag sta ik in deze update stil bij de problemen die sommigen van jullie misschien ervaren bij het deelnemen aan ons onderwijs op afstand en daarnaast noem ik een aantal ongewone, bijzondere ontwikkelingen die ook plaatsvinden in onze school.

Problemen om mee te doen met onderwijs op afstand

Dat het niet voor alle leerlingen mogelijk was om direct mee te doen met ons onderwijs op afstand merkten wij als 2College al toen wij hiermee starten. Niet in elk gezin is een goede computer of laptop beschikbaar of soms moet het aanwezige apparaat gedeeld worden met de andere gezinsleden. Om dat probleem in sommige gezinnen op te lossen, heeft 2College zo'n honderd van de eigen laptops uitgeleend aan leerlingen die daardoor niet in staat waren mee te doen. Maar jullie begrijpen; ook onze mogelijkheden raken uitgeput.

Stichting Leergeld

Deze week heb ik contact gehad met de Stichting Leergeld Oisterwijk en zij wezen mij erop dat zij gezinnen uit de gemeente Oisterwijk die financiële beperkingen hebben mogelijk kunnen helpen. Op www.leergeldoisterwijk.nl vind je alle informatie. Of download de flyer.

Denk je in aanmerking te komen voor deze hulp, ga dan naar “Doe een aanvraag” en de medewerkers nemen contact met je op. Ik weet dat er in Tilburg ook een Stichting Leergeld is, van de andere gemeenten in de omgeving weet ik dat niet. Volgende week meer duidelijkheid hierover.

Wachten op informatie vanuit de overheid

Wij hopen jullie volgende week meer te kunnen vertellen over de regelingen rondom de afsluiting van het examenjaar. Daarnaast heeft onze regering gemeld, dat zij op dinsdag 31 maart de beslissing bekend maken met betrekking tot de schoolsluiting tot 6 april: eindigt deze dan of wordt deze verlengd? Zodra dit bekend is, zullen wij hierover berichten.

Digitaal vergaderen

Ook ons overleg tussen de medewerkers vindt in deze tijden vooral plaats in de digitale omgeving. Zo zijn er kerndirectie-, schoolleiding, team- en vakgroepvergaderingen, overleg in kleine en grote groepen en daarnaast vinden er ook videogesprekken plaats tussen twee personen. Zo spreek ik de locatiecoördinator van Durendael dagelijks meerdere keren via deze weg.

Digitale borrel

Dat persoonlijk contact met collega’s proberen we wel op een andere manier in te vullen. Voor ons voltallige team is een digitaal kanaal beschikbaar om op vrijdagmiddag om 16.00 uur even met elkaar bij te praten. De traditionele vrijdagmiddagborrel is vervangen door een BYOD-bijeenkomst (Bring Your Own Drink). 

Ik hoop dat het jullie in de familie-, vrienden- en werksfeer ook lukt om de band met anderen op een warme manier te onderhouden.

Fijn weekend en tot volgende week!