26 maart: Nog eventjes geduld a.u.b....

Beste leerlingen, ouders/verzorgers,

Vandaag in mijn bericht aan jullie sta ik nog een keer stil bij de stand van zaken rondom de afschaffing van het Centraal Eindexamen. Daarnaast wil ik jullie allemaal bedanken voor alle blijken van waardering, via de mail, via onze Facebookpagina, tijdens de online lessen van onze docenten of anderszins. Ook ontvingen wij een hartverwarmende brief van de Ouderraad, dat doet ons goed!

Stand van zaken afschaffing eindexamens

In mijn bericht van gisteren gaf ik al aan dat we, naast onze eigen inventarisatie van wat onze eindexamenleerlingen nog aan schoolexamens moeten afronden, vooral wachten op duidelijkheid in regelgeving rondom afronding van dit bijzondere eindexamenjaar. Wij hebben die informatie van het Ministerie van Onderwijs nog niet ontvangen.

Op het moment dat wij die informatie krijgen, zullen wij deze eerst en vooral zeer goed bestuderen, voordat we naar buiten treden. Jullie begrijpen dat het belangrijker is dat we met de juiste informatie komen, dan dat we als eerste met informatie komen. We willen voorkomen dat er in de snelheid van handelen vergissingen worden gemaakt, die leiden tot verkeerde verwachtingen bij leerlingen en ouders.

Dus graag nog eventjes geduld...

Dank jullie wel!

Gisteren ontvingen al onze medewerkers een bijzonder aardig bericht van de Ouderraad van onze school. In dat bericht werden wij bedankt voor onze inspanningen in deze vreemde en onzekere tijden. Onze collega's en ik waarderen dat soort berichten enorm. Zoals we ook blij worden van individuele mailtjes van ouders waarin ons een hart onder de riem wordt gestoken.

Zo doet het me ook goed dat de enkele leerling die even op school moet zijn om iets op te halen of in te leveren, aangeeft de school (en alles wat daarbij hoort) te missen. Ik geloof dat ik gisteren al duidelijk maakte dat dit gevoel wederzijds is.

Ik sluit af met het verzoek om goed voor elkaar te blijven zorgen en laten we de huidige voorzichtigheid vooral volhouden.

Tot morgen.