17 maart: update maatregelen

Beste leerlingen en ouders, 

Bij deze weer een update vanuit 2College Durendael in verband met de Coronacrisis.  

Opvang van kinderen van ouders in vitale beroepen 

Gisteren hebben we de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 1 en 2 bevraagd naar hun behoefte voor opvang vanuit onze school. Deze vraag maakte duidelijk dat deze behoefte zeer klein is. Ook voor deze kleine groep zullen wij de opvang regelen. Aan het einde van deze week zullen we de ouders weer allemaal benaderen voor volgende week. 

Helderheid over schoolexamens en voorbereiding op examens 

Gisteren en vandaag hadden we overleg over hoe wij omgaan met de gemiste en geplande schoolexamens van onze eindexamenleerlingen. Daarnaast wilden we ook helder hebben, wat we van de leerlingen verwachten als het gaat om de praktische opdrachten en handelingsdelen. We hadden dat duidelijk. 

Nadat we deze informatie nét naar onze havo- en vwo-leerlingen en hun ouders hadden verstuurd, zagen wij de berichtgeving in de media dat de overheid heeft besloten dat er ruimte gaat komen voor de afname van de schoolexamens. Wij hebben zojuist de officiële informatie gezien en jullie kunnen erop rekenen dat wij hiermee aan de slag gaan. Wij zullen de examenleerlingen en hun ouders daarover zo snel mogelijk informeren. 

Onderwijs op afstand  

Op dit moment vinden er allerlei mooie initiatieven plaats tussen veel van onze docenten en de leerlingen. De afgelopen dagen zijn we bezig geweest om naast deze initiatieven een structuur in te richten waarbinnen we de docenten en leerlingen laten werken. De komende dagen willen we deze structuur gaan inrichten en onze collega's daarover informeren en wegwijs in maken. Vanaf aanstaande maandag willen we dan starten vanuit die structuur. Uiteraard horen jullie daar meer over. Los van die structuur sporen we onze collega's en de leerlingen aan om vooral aan de slag te blijven. 

Zoals beloofd, kunnen jullie morgen weer nieuws verwachten vanuit onze school.