Masterclass havo Durendael

Ieder jaar maken een redelijk groot aantal eindexamenkandidaten van 2College Durendael en 2College Ruivenmavo de overstap van vmbo 4 naar havo 4. Om leerlingen een goed perspectief te bieden op het doorstromen naar havo hebben we de masterclass gecreëerd.

Op het havo wordt een groter beroep gedaan op zelfwerkzaamheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de leerlingen. Het aanbieden van de masterclass geeft leerlingen de gelegenheid om te onderzoeken of de keuze voor havo 4 de juiste is of dat mogelijk het mbo een betere optie zou zijn.

Bovendien zijn leerlingen die deelnemen aan de doorstroommodule beter voorbereid op hoe onderwijs wordt gegeven in havo 4. Daardoor kunnen zij beter en sneller aansluiten bij de lesstof. 

De leerlingen in vmbo 4 krijgen uitleg over de masterclass. Wilt u meer weten over het programma dan kunt u contact opnemen met de decaan vmbo (mevoruw Addie Hermans: hermans.a@verwijder-dit.2college.nl) of de decaan havo (mevrouw Elly Klijsen: klijsen.e@verwijder-dit.2college.nl