Update 3 april 2020

2 april 2020

 

Beste leerlingen, geachte ouders.

En zo is alweer de derde week van het thuisonderwijs voorbij. Je zou bijna zeggen dat het went, maar het went volgens mij nooit. We missen de leerlingen en de drukte in de school, dat we dat nog eens zouden zeggen!

Inmiddels zijn de maatregelen verlengd tot 28 april, deze datum valt in de meivakantie. De scholen zijn echter tot en met de meivakantie dicht. Tijdens de vakantie zullen er geen online lessen zijn. In de vakantie zal duidelijk worden of we op 4 mei weer met reguliere lessen kunnen beginnen.

Het tijdpad voor de examenkandidaten wordt nu langzaam aan helder. Hierover zijn de leerlingen en ouders gisteren geïnformeerd. Bij de andere leerlingen zullen nu steeds meer vragen komen hoe het met hen zal gaan dit schooljaar. Hoe gaan we om met het pta, wat doen we met de eindtoetsen, hoe geven we de leerlingen een eerlijk advies over pakketkeuzes en hoe gaan we de overgang regelen?
Bij alle vragen geldt dat de leerling niet de dupe mag worden van de situatie, dus zullen we vooral naar de mogelijkheden van de leerlingen kijken en minder naar het resultaat op dit moment. Inzet en motivatie zijn dus nog belangrijker dan ooit.

Voor de leerlingen betekent dat je laat zien dat je nog steeds serieus met school bezig bent en dat je met alle beperkingen die er zijn, zo goed mogelijk het onderwijs programma volgt.

Dan wens ik jullie een prettig weekend, want ontspanning is in deze tijd erg belangrijk.

 

Ronald Verschuren
2College Cobbenhagenlyceum & Cobbenhagenmavo