Belangrijke aanvulling op de Nieuwsbrief

Aanvulling op de Nieuwsbrief

De Cobbenhagenmavo                               augustus 2019

Niet alleen de leerlingen op onze school leren hun hele schoolcarrière lang, dat geldt natuurlijk ook voor het personeel van onze school.

Dit schooljaar staan er twee belangrijke scholingen op het programma:

ICT

Op alle locaties zijn we voor het personeel aan het overstappen van gewone computers naar laptops. Zo kan er flexibeler gewerkt worden. Dit brengt allerlei nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Dat betekent dat alle collega’s van 2College één keer in de week een scholing hebben van één lesuur. Dit uur is voor de collega’s vrij geroosterd, daar merken de leerlingen als zodanig niks van. Eens in de zes weken is deze scholing echter twee lesuren. Dan valt er dus voor veel leerlingen een lesuur uit op die dag en dat uur zit midden in het rooster. We proberen deze uren zo goed mogelijk op te vangen.

Transformatieve school

Afgelopen schooljaar hebben we met wisselende groepjes docenten verschillende scholen in Nederland bezocht, om te kijken hoe daar gewerkt wordt met een vergelijkbare groep leerlingen als die van onze school. Het gaat over het algemeen heel goed met de leerlingen bij ons op school en ook de getallen ( oa. doorstroom, examenuitslagen) zijn prima. We zijn daar heel erg trots op. Toch zouden we graag nog beter willen worden.

Op één van de scholen in Rotterdam, de Hef, heeft het personeel een scholingstraject gevolgd van Iliass El Hadioui en dat gaf ons een goed gevoel.

Iliass zit in de VO-raad en begeleidt scholen vergelijkbaar met die van ons, vanuit de universiteit. Ook verschillende basisscholen in Tilburg hebben afgelopen jaar met hem gewerkt.

Voor deze scholing zullen er op jaarbasis wat uren uitvallen. Het begint met twee ochtenden, 3 en 10 september, om een goede start te kunnen maken. De lessen vallen dan uit tot en met het derde uur. De leerlingen beginnen op die dagen dus later.

We houden u op de hoogte.