update 20 maart 2020

20 maart 2020

Informatie voor leerlingen en ouder(s)

De eerste week van thuisonderwijs zit er bijna op, er is veel werk verzet en we hebben in elk geval veel geleerd over het werken in Teams. Vanaf maandag zullen we verder gaan en hopen dat er een nieuw ritme gaat ontstaan, waarin het leren weer centraal staat. Er zijn nog vele vragen en zaken waar we nog geen antwoord op hebben. We verwachten dat we daar de komende tijd jullie over kunnen informeren. We merken dat de bereidheid bij de leerlingen en docenten groot is om samen tot oplossingen te komen.

Nu we weer “gewoon” met school bezig zijn, vragen we jullie als je ziek bent, dit te melden op de reguliere manier, zodat we dit bij kunnen houden. ( school bellen, magisterapp gebruiken). We weten dan dat je niet deelneemt aan het onderwijs op afstand. Het zal zeker niet lukken om de vakdocenten gelijk te informeren dat je ziek bent, dus de kans bestaat dat je toch via Teams wordt benaderd. Dat kun je dan gewoon negeren. Wanneer je beter bent meld je dit bij je mentor/coach ( dus geen gele kaart).

Eerder zegden wij jullie toe te melden wanneer er sprake is van een coronabesmetting in onze school, dat wil zeggen, onder onze medewerkers en/of leerlingen. Die meldingen zullen wij niet meer doen, omdat we geen betrouwbaar beeld meer kunnen geven van de werkelijke situatie. Er worden namelijk bij de mensen met klachten niet of nauwelijks nog coronatests gedaan. Daarmee weten deze mensen niet of ze ook werkelijk besmet zijn. Uiteraard geldt voor iedereen dat zij met klachten niet naar school mogen komen. Jullie   mogen erop vertrouwen dat wij erop toe zullen zien dat dit ook zorgvuldig nageleefd wordt.

Omdat er veel vragen zijn over huiswerk, hebben we de docenten gevraagd dit in magister te zetten ( muv de KED leerlingen), we beseffen dat je dan in twee verschillende systemen moet kijken, maar het lijkt ons belangrijk dat je als ouder kunt volgen wat het huiswerk is      ( ouders kunnen immers niet in Teams). De komende week gaan we kijken of dit een werkbare manier is.

Er bestaat nog steeds de mogelijkheid voor leerlingen, bij wie een van de ouders een vitaal beroep heeft, om op school te komen werken van 9.00 uur tot 13.00 uur. Wanneer je daar gebruik van wilt maken, kun je dat mailen naar vriens.h@verwijder-dit.2college.nl . Vermeld je naam en de dagen waarop je naar school komt.

Wij wensen jullie een prettig weekend en voor de examenleerlingen alvast succes voor maandag.


Ronald Verschuren