Update 17 maart 2020

17 maart 2020

 

Informatie voor leerlingen en ouder(s)

 

Examenleerlingen
Zoals jullie via de media hebben kunnen vernemen zullen de toetsen voor de examenleerlingen weer afgenomen gaan worden op school. We moeten nog de juiste richtlijnen krijgen, maar je kunt ervan uit gaan dat we vanaf maandag de schriftelijke werken af zullen nemen volgens het rooster wat deze week had moeten gelden. Let op de afspraken hoe en waar de toetsen worden afgenomen zullen wel aangepast worden. Hierover hoor je morgen meer.

Practica en mondelingen zullen we na de schriftelijke examens inplannen, hierover zul je ook later worden geïnformeerd.

De lessen zullen we zoveel mogelijk via onderwijs op afstand verzorgen, mocht het nodig zijn dat je naar school komt krijg je dit tijdig te horen.

Bij alle activiteiten die plaats vinden geldt dat je geen klachten mag hebben zoals gelden volgens de richtlijnen van het RIVM. Je moet je dan wel officieel afmelden zodat wij weten dat je niet komt.

Leerlingen met klachten zullen een aangepast programma krijgen wanneer ze weer beter zijn.

 

Overige leerlingen
Inmiddels zijn jullie in Teams ingedeeld en hebben de docenten instructie gehad hoe hiermee te werken.

Vanaf donderdag 19 maart gaan jullie weer volgens het dagrooster werken.
Dit betekent:

  •  dat je de vakken gaat “volgen” zoals je dat op school gewend bent. Tijdens de uren dat je les hebt kun je vragen stellen aan de vakdocent. Het kan zijn dat je niet direct antwoord krijgt omdat je docent op dat moment niet beschikbaar is, omdat de docent ziek is. Of er komen zoveel vragen binnen dat de docent niet alles tegelijk kan behandelen. De docent komt er dan later op terug.  
  • vanaf maandag 23 maart zul je elke week een gesprek van 10 a 15 minuten hebben met je mentor/coach. In dat gesprek neem je de planning door, praat je over hoe het gaat en wat je nodig hebt. Dit gaat via Teams met een live-chat of via de telefoon.
  • Wanneer je geen mogelijkheid hebt om thuis te kunnen werken, meld je dit bij je mentor ( is bij sommigen al gebeurd)

 

Ronald Verschuren

Vestigingsdirecteur 2College Cobbenhagenlyceum & Cobbenhagenmavo