Cobbenhagenlyceum has winners!

Op vrijdag 5 februari was het zover, de nationale voorronde van de Junior Speaking Contest. Emma uit C19 en Imtiaaz uit C18 mochten 2College Cobbenhagenlyceum tweetalig vertegenwoordigen en hebben deze voorronde gewonnen! Een top prestatie! Hierdoor hebben zij zich gekwalificeerd voor de nationale finale die op 13 april gaat plaatsvinden. 

Alle leerlingen uit de tweede en derde klas hebben een Engelse speech geschreven rond het thema #AStoryThatMovedMe. Na een voorronde in de klas hebben de klassenwinnaars het tegen elkaar opgenomen in de schoolfinale, met als winnaars Emma (klas 2) en Imtiaaz (klas 3). 

Vrijdag 5 februari was het eindelijk zover, de landelijk voorronde. Emma en Imtiaaz moesten de strijd aanbinden met 18 leerlingen van tto-scholen uit heel Nederland. Een jury beoordeelt de deelnemers op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht van hun speech. Ook weegt de jury hun presentatie mee en de manier waarop ze de vragen over hun speech beantwoorden. Het was dit jaar extra lastig omdat alle speeches online voorgedragen moesten worden. Het thema, #AStoryThatMovedMe, zorgde voor een breed scala van speeches met een enorm hoog niveau. Met haar speech “Stories” gaat Emma nu proberen om de nationale finale te gaan winnen en dat zal Imtiaaz ook gaan doen met zijn speech “My sister”.

Na een voorbereiding waar wel wat traantjes zijn gelaten en de zenuwen die bedwongen moesten worden zijn Emma en Imtiaaz nu heel blij en trots dat ze voor hun school naar de nationale finale mogen!

Namens de school, heel veel succes Emma en Imtiaaz!