Schoolverlaters: … welkom op 2College Ruivenmavo!

Ruivenmavo in Berkel-Enschot is een kleine mavo-school (vmbo-gt). Je voelt je bij ons altijd erg snel thuis, omdat je met een klein team van leerkrachten te maken hebt. De deuren van de schoolleiding staan vaak voor je open. Weet je nog niet of de Ruivenmavo de juiste school is voor jou, mag je een afspraak maken om op een gewone schooldag eens te komen kijken.

Welk onderwijs kun je volgen op 2College Ruivenmavo?

Ons motto is: Jouw toekomst begint iedere dag!


Dat betekent dat je iedere dag een beetje leert om goed voorbereid te zijn op die toekomst. Maar leren doet iedereen op zijn eigen manier. De een leert snel, de ander langzamer; de een zoekt veel op met behulp van een PC, de ander leert graag vanuit boeken; soms kun je een taal goed op mavo-niveau, andere vakken misschien wel op havo-niveau.

Omdat iedereen anders leert, geven wij ook geen gelijk onderwijs meer maar onderwijs dat is afgestemd op ieder individu. Samen met een coach bepaal je hoe je je leerdoelen kunt behalen. Wat je leert staat vast, maar hoe, in welk tempo en op welk niveau bepaal je zelf samen met je coach.

De dagstart is om 9.30 u. Daarvoor vinden er coachgesprekken plaats. Als je geen coachgesprek hebt, mag je natuurlijk toch al om 8.30 u. op school komen om aan een doel te werken.
Als je lekker gewerkt hebt, stopt de dag op 14.430 u. In overleg met je coach bekijk je zelf of je huiswerk hebt of niet.

Op 2College Ruivenmavo werken we zonder cijfers en kun je niet meer blijven zitten. iedereen werkt immers in zijn of haar eigen tempo door.

Ons onderwijs is afgeleid van het Zweedse Kunskapsskolan. Afgekort noemen wij het KED (Kunskapsskolan Education)
Wil je zelf het een en ander zien of horen over Kunskapsskolan, zoek dan eens op Youtube of internet. Je merkt dat er al veel scholen in Nederland op een of andere manier met dit onderwijs gestart zijn.
In onze regio zijn wij de enige.

Op onze school is altijd iets te beleven. Je gaat op introductiekamp, maakt excursies die bij bepaalde vakken horen en in de derde klas krijg je de kans om een reis naar het buitenland te maken. Tijdens een schooljaar worden er sportmiddagen georganiseerd maar kun je ook je talenten tonen tijdens de culturele avond. Je schoolcarrière wordt afgesloten met een groots galabal, een uitstapje en natuurlijk een supergezellige diploma-uitreiking.