Omhoog
Aanmelden
Office 365 Personeel

Naar de handleidingen

Beste collega’s,

Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat 2College ook de OMO-variant van Office 365 introduceren.
In de komende weken zal Office 365 al beschikbaar komen voor personeel en na de vakantie zal het ook voor de leerlingen beschikbaar zijn.

Wat is Office 365 eigenlijk?
Office 365 is een online omgeving waarin het gehele office pakket (o.a. Word, Excel, Outlook etc.) beschikbaar wordt gesteld. De opslag van bestanden vindt online plaats, waardoor werken op school en buiten school met dezelfde bestanden mogelijk gaat worden.

Waarom via OMO?
Het bestuur van OMO heeft besloten om deze faciliteit beschikbaar te stellen aan alle scholen. Omdat deze ontwikkeling zeer goed past bij de ICT-koers van 2College maken wij op korte termijn gebruik van deze mogelijkheid. In de dagelijkse praktijk zie je straks alleen de 2College-omgeving, maar het inloggen verloopt op dezelfde manier als bij de OMO-portal (waar je nu declaraties kunt indienen en je salarisstrookjes kunt inzien).

Voordelen?
– Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om office producten op maximaal 5 devices te installeren
– Bestanden zijn overal toegankelijk
– Altijd up-to-date: omdat het onderhoud van het pakket bij Microsoft ligt en niet bij de schoolorganisatie (zie ook nadelen)
– Beschikbaarheid hoger dan 99,9%

Nadelen?
– Omdat de bestanden opslag online gebeurt, is een extra authenticatie nodig. Zie ook vervolg nieuwsberichten de komende periode.
– Microsoft bepaalt wanneer updates worden uitgerold. Dit kan soms leiden tot een iets andere indeling van bv “Word”

Wat gaat er de komende week allemaal gebeuren in de aanloop naar deze nieuwe stap?
– In week 24 komen er instructies om ervoor te zorgen dat de wachtwoorden van de OMO-portal en het 2College netwerk gelijk zijn. Tevens start de eerste inforonde voor leerlingen.
– Binnen de werkplekken van 2College wordt Office 2016 de komende weken uitgerold.
– Op de achtergrond start het proces om de mailservice van 2College om te zetten naar de nieuwe mailomgeving.
– In week 25 komt er informatie over het gebruik van Onedrive voor business: hier kunnen docenten persoonlijke bestanden opslaan en bestaat de mogelijkheid om deze te delen met anderen. Een mogelijkheid die door velen handig wordt gevonden.
– In week 26 krijgen de personeelsleden toegang tot een deel van Office 365. De sharepoint-omgeving blijft dan nog verborgen. Dit wordt de nieuwe “P-schijf”, maar de inrichting hiervan zal nog enige tijd in beslag nemen. Ook komen deze week de instructies en gebruikershandleidingen beschikbaar.
– Na de vakantie zal de gehele e-mail verlopen via Office 365.
– De ingebruikname van sharepoint ter vervanging van de huidige P-schijf voorzien wij eind 2017.

 

Naar de handleidingen


Klik hier om naar Office 365 te gaan

Of klik hier voor het portaal van OMO