Omhoog
Aanmelden
Eduroam
Draadloos internet op 2College
SSID = EDUROAM
 

Waarom?

Het biedt voordelen: eduroam biedt gebruikers de mogelijkheid om wereldwijd bij aangesloten instellingen en hotspots gebruik te maken van draadloos internet met hun eigen apparatuur, met hun eigen gebruikersnaam en wachtwoord. En het mooie is: daarvoor hoeven ze hun draadloze apparatuur maar éénmalig in te stellen.
Enkele voorbeelden dicht bij huis:
·         Studenten en medewerkers van de Fontys/Avans Hogenscholen en de UVT kunnen met respectievelijk hun Fontys/Avans/UVT-account zo het draadloos op bij de 2College vestigingen. En andersom!
·         De gemeente Tilburg is bezig om heel de binnenstad te voorzien van draadloze dekking, waarbij men middels eduroam verbinding kan maken (zie hun persbericht van 3 mei 2012)

Wanneer?

Sinds maandag 7 oktober 2013.

Wat is eduroam?

Meer info over eduroam vind je op deze website:
Met ondermeer een overzicht van de eduroam hotspots (voor zover aangemeld) en een filmpje over wat eduroam nu precies is en doet.

Hoe verbind ik met eduroam?

We hebben uitgebreide handleidingen online staan voor de diverse apparaten en besturingssystemen (o.a. Android, IOS, Windows). Deze zijn te vinden rechts bovenaan de pagina.
LET ECHTER OP!
Inloggen doe je met je  GEBRUIKERSNAAM@2college.nl (voor velen zal dit hetzelfde zijn als hun e-mail adres, maar dit hoeft niet) en met het bij jou bekende wachtwoord.