Nieuws : “the results ” : de IB English-exams 2college Durendael 2018
“the results ” : de IB English-exams 2college Durendael 2018
Locatie: Durendael

All students passed their exams!

Dit jaar werden de IB-examens voor de 10e keer afgenomen. De leerlingen (67 in totaal!) hebben zeker het laatste jaar hard gewerkt om alle deadlines te halen. Eerst gewerkt aan de written tasks (soort werkstuk in het Engels), daarna  aan hun Individual Oral (mondeling). Direct na de meivakantie (vlak voor het CSE) werd het examen afgerond met Comparative Commentary en het Essay.  Deze laatste examens werden opgestuurd naar landen over de gehele wereld omdat de schooldocent niet de examens van zijn eigen leerlingen mag nakijken. Erg spannend dus! De resultaten waren weer uitstekend dankzij uiteraard de leerlingen zelf, maar ook door de begeleiding van mevr. Eldred en mevr. Kieboom.
 
Na drie jaar Tweetalig Onderwijs in de onderbouw (afgerond met het behalen van het “Junior Certificate”)  volgde een twee/driejarig Tweetalig traject (30% van de lessen in het Engels) in de Tweede Fase met daarbij de verdieping in het Engels middels het sinds 2013 vernieuwde  IB-programma.
Dit resulteerde in het behalen van het IB-certificaat dat behalve een toegangsbewijs voor universiteiten in alle Angelsaksische landen, ook  de nodige ‘tools“ , voordelen geeft,  om met meer zelfvertrouwen de colleges te volgen en te communiceren in het Engels in hun eerste jaren aan de universiteit of hogeschool.
 
Voor A language and literature Higher Level slaagden:
Kate van Boxtel, Friso Demeijer, Elke van Duin, Myrthe Koster, Martijn Schellekens, Luc Scholtze en Tobias van Schooneveld.
Voor A language and literature Standard Level slaagden:
Quinten van Abeelen, Suzanne Assendelft, Jair van Beek, Yanick Beekman, Tom Beks, Just Blonk, Wouter  van den Boer, Charlotte Daemen, Emily van Dijk, Katinka van Dongen, Tarn van Eijk, Maud Embregts, Hilde van Esch, Sarah de Haan, Elisa Hermans, Addy van Iersel, Jan Kavelaars, Aron Maes, Valerie Menne, Anne van Musscher, Casper Poot, Milica Praščević, Florine Roets, Gijs Roosen, Robert Roosen, Eline van Rooy, Thijs Schellekens, Lois Smits, Anouk Snoeren, Maud Stoop, Sjoerd van der Velden, Diewertje Verheijden, Lars Vermeer en Gijs de Vos.
 
Voor Language B Higher Level slaagden:
Ward Beerens, Alek van der Heijden, Boet van Slobbe, Brunillda Morina, Carlijn Vermeer, Cas van Oosterhout, Chayenne Bosman, Evelien Roozen, Fenne van Baest, Floris Kwaks, Iris van Oirschot, Job van den Bijgaart, Job Bouma, Jonne Comperen, Joppert Harkema, Lily Planken, Luc Janssen, Madelief Meersschaert, Maria Kaloudis , Mattijs Houthuijzen, Maxim Mulder, Niels Mallant, Noah Hoezen, Willem van Riel, Sanna Maasen en Sara Wolfs.

Op 1 november 2018 (19.30) zullen de IB-certificates en het volledig Tweetalig 2College Durendael certificaat, worden uitgereikt in de aula van de school.
 
Met vriendelijke groet,
Paul Terhorst
examensecretaris havo-vwo en TTO/IB
2College Durendael
terhorst.p@2college.nl