Nieuws : Durendael introduceert laptops in het onderwijs
Durendael introduceert laptops in het onderwijs
Locatie: Durendael

Met ingang van schooljaar 2018-2019 vragen wij alle leerlingen van klas 1 een laptop mee naar school te brengen. Door de inzet van digitale middelen willen wij meer onderwijs op maat mogelijk maken. Ouders kunnen bij de aanschaf van een laptop gebruik maken van het aanbod van The Rent Company.


Onderwijs op maat
De wereld om ons heen verandert steeds sneller, mede door technologische ontwikkelingen. Om leerlingen op die veranderende maatschappij voor te kunnen bereiden zijn digitale middelen niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ict is immers in staat de wereld het klaslokaal in te brengen en kan ervoor zorgen dat leerlingen steeds meer onderwijs op maat krijgen. Door de inzet van digitale middelen kunnen we meer recht doen aan verschillen tussen leerlingen qua tempo en niveau. Om deze redenen heeft 2College Durendael besloten om alle leerlingen van klas 1 in schooljaar 2018-2019 een laptop mee naar school te laten nemen.

Waaraan moet de laptop voldoen?
Ouders zijn vrij in hun keuze voor de aanschaf van een laptop. 
Wij adviseren hierbij wel te letten op het volgende:

  • Windows 10 besturingssysteem
  • Niet groter dan 15” beeldscherm diagonaal (11” tot 13” is ideaal)
  • Accuduur bij normaal gebruik ongeveer 8 uur (lesdag)

Aanbod voor ouders van 2College
2College werkt samen met The Rent Company, een bedrijf dat is gespecialiseerd in laptops voor het onderwijs. Ouders van 2College kunnen gebruik maken van het speciale aanbod voor de aanschaf van een laptop. Hierover hebben betrokkenen intussen een brief ontvangen.

Meer informatie
Voor vragen over het gebruik van laptops in het onderwijs kunt u terecht bij Frans Houter, coördinator ict. Technische vragen over de laptops van The Rent Company kunt u aan het bedrijf zelf stellen.