Nieuws : Vijf finaleplaatsen voor de ondernemers van Durendael!
Vijf finaleplaatsen voor de ondernemers van Durendael!
Locatie: Durendael
Op vrijdag 6 april vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de finale plaats van de landelijke competitie: ‘Junior company van het jaar 2018’. Deze wedstrijd onder middelbare scholieren is een initiatief van Jong Ondernemen. Wij zijn erg trots op onze leerlingen van 3-g/t die maar liefst vijf van de acht finaleplaatsen voor het vmbo in de wacht sleepten.
 


Ondernemerschap op Durendael
Een heel schooljaar lang zijn de leerlingen die het keuzevak ondernemerschap volgen, bezig met het runnen van hun eigen onderneming. De leerlingen werken in groepjes en hebben ieder een eigen rol in het bedrijf. Samen moeten ze een bedrijfsnaam en een product bedenken en een ondernemingsplan schrijven. Door het uitgeven van aandelen vergaren ze een startkapitaal waarmee ze hun producten inkopen. Aan het eind van het jaar wordt bekend gemaakt welke mini-onderneming de meeste winst heeft gemaakt. 

Pitchen voor de jury
In totaal hebben zich zestig junior companies uit heel Nederland aangemeld voor de wedstrijd. Daarvan zijn er nu zestien door naar de finale: acht voor het vmbo (waaronder vijf van Durendael!) en acht voor havo en vwo. De leerlingen worden onder andere beoordeeld op hun bedrijfsresultaten. Tijdens de finale pitchen de leerlingen voor de jury hun bedrijf en product. Zij moeten dan in korte tijd de jury overtuigen waarom zij 'junior company van het jaar' zijn. Wij wensen onze finalisten van ‘Cards & Cases’, ‘Heaven Socks’, ‘Lyfec’, ‘Squishy Cat’en ‘Steddy Teddy’ alvast heel veel succes met hun presentatie voor de jury.
 
Stem op jouw favoriet!
Naast ‘Junior Company van het jaar 2018’ (die wordt bepaald door de vakjury), kunnen de ondernemingen ook in aanmerking komen voor de publiekslievelingsprijs. Vanaf maandag 26 maart kun je via de Facebookpagina van Jong Ondernemen stemmen op jouw favoriet. Ook kun je live aanwezig zijn bij de prijsuitreiking tijdens de finale op 6 april. Later hierover meer informatie via onze website en Facebookpagina.