Nieuws : Jeugdboekenschrijfster Margje Woodrow bezoekt brugklassers Durendael
Jeugdboekenschrijfster Margje Woodrow bezoekt brugklassers Durendael
Locatie: Durendael

Woensdag 28 februari stond voor klas b1f in het kader van fictie. Nadat de leerlingen 's ochtends promotieposters hadden gemaakt bij gelezen boeken, kregen ze 's middags bezoek van schrijfster van spannende jeugdboeken: Margje Woodrow.

  

Waargebeurde verhalen
Voor Margje was het een thuiswedstrijd; ze woont in Udenhout en maakt kinderen uit de omgeving graag enthousiast voor lezen en schrijven. Margje vertelde over haarzelf en haar boeken. Ieder boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat ze aanvult met nieuwe verwikkelingen om het extra spannend te maken. Voor haar debuut 'Examendeal' gebruikte ze bijvoorbeeld haar eigen ervaring tijdens de middelbare school. Haar vader was de directeur van de school en zij stal een proefwerk dat op zijn werkkamer lag. 

 
Zelf een verhaal bedenken
Na het enthousiaste verhaal van Margje was het voor de leerlingen tijd om zelf aan de slag te gaan. Net als echte schrijvers, maakten zij een moodboard met daarop het plot voor een spannend verhaal. 'Creëer een geloofwaardig probleem voor je hoofdpersoon,' zo tipte de schrijfster onze leerlingen, 'en diep je verhaal daarna verder uit.' Met behulp van plaatjes en kreten bedachten de leerlingen allerlei spannende intriges. Liefdesperikelen, drugsproblemen en ontvoeringen, alles kwam aan bod. Hierna hield ieder groepje een pitch waarin ze hun ideeën toelichtten en gaf Margje feedback op de verhaalplots.

 
Reacties uit de klas: 
Yvar Kaïn: Het is best bijzonder om eens een schrijver in de klas op bezoek te krijgen. Ik ben wel benieuwd geworden naar het boek 'Verwoest'. Bregje Marcelissen: Leuk om te zien met hoeveel enthousiasme ze vertelt over haar boeken en haar vak. Mathijs Boogaard: 'Ieder boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik had niet verwacht dat ieder boek een eigen 'geschiedenis' heeft.'
Ook was er gelegenheid om vragen te stellen. Mathijs stelde de beste vragen en ging er vandoor met een gesigneerd exemplaar van 'Verwoest'.