Nieuws : Op weg naar het Lagerhuis: Doe je mee?
Op weg naar het Lagerhuis: Doe je mee?
Locatie: Durendael

Vrijdag 2 maart nam het debatteam van Durendael deel aan Op weg naar het Lagerhuis, de jaarlijkse debatwedstrijd tussen zo'n twintig middelbare scholen uit heel Brabant. Onze leerlingen leverden daar een mooie prestatie en kwamen slechts een puntje tekort voor de volgende ronde. 


Durendael gooit hoge ogen
Het werd een pittige strijd tegen achtereenvolgens het Cambreurcollege uit Dongen, Het Odulphuslyceum uit Tilburg en het Dr. Knippenbergcollege uit Helmond. De eerste ronde begon met een speechduel, dat door 'onze' Gijs gewonnen werd met een doortimmerd betoog voor het dichten van de loonkloof. Ook in de twee debatten daarna kwam Durendael het sterkst uit de bus. In de tweede ronde won Andjela het een-op-een-debat en bleek ook het team als geheel hoge ogen te scoren bij de jury.

Een mooie ervaring rijker
Dat maakte ons wellicht een beetje overmoedig in de laatste ronde, die we met een punt verschil verloren. De Helmonders gingen daarom door naar de halve finale en wij terug naar Oisterwijk, trots op wat we met elkaar gepresteerd hadden en een mooie ervaring rijker. 

Meedoen?
Is debatteren ook iets voor jou? Kom gewoon een keertje meedoen en ontdek het zelf! Dat kan door een mal te sturen naar mevrouw Van Herk.