Nieuws : Open Podium Durendael
Open Podium Durendael
Locatie: Durendael

Woensdag- 21 en donderdagavond 22 februari vond het jaarlijks Open Podium van Durendael plaats in theater Tiliander in Oisterwijk. Het Open Podium biedt een gevarieerd programma met zang, dans, muziek en toneel. Naast de optredens van de leerlingen, is er ook elk jaar de docentenact. 

Cello, trompet en ukelele
De avond werd geopend door de winnaars van vorig jaar: de band Toeba Djoezz. In totaal stonden er 22 acts op het programma. Dit jaar waren er ook speciale instrumenten te beluisteren zoals de cello, de trompet en de ukelele. De leerlingen werden begeleid door Bigband 4 Swing uit Haaren. 

Winnares

Aan het eind van de avond konden de toeschouwers op hun favoriete act stemmen. De winnares van dit jaar is Julia Horsten. Zij heeft een opname in een professionele studio gewonnen en mag volgend jaar het Open Podium openen.

Open Podium on Tour
Naar aanleiding van het succes van vorig jaar, hebben de leerlingen van Durendael op donderdag overdag ook gespeeld op de basisscholen (de Molenhoek, de Coppele en de Bunders), Catharinenberg, het Poitershuis en het AZC. Leuk detail: Bij de laatste waren ook Syrische optredens.