Nieuws : Ondernemerschap, iets voor jou?
Ondernemerschap, iets voor jou?
Locatie: Durendael

De afgelopen weken zijn de tweedejaars leerlingen van vmbo g/t bezig geweest met de oriëntatie op hun verdere schoolloopbaan en de toekomst. Tijdens de lessen economie volgden zij het project ‘ondernemerschap iets voor jou?’. Dit project dient als voorbereiding op het keuzevak 'ondernemerschap' in klas drie.

Bedrijfspresentaties maken
De leerlingen kregen als opdracht zelf een bedrijf in de omgeving te zoeken. Door een interview met de eigenaar onderzochten ze het bedrijf op verschillende punten. Ook moesten ze zelf een concurrent bedenken en hiervoor een etalage ontwerpen in 3d-vorm. Na beoordeling van de presentaties gingen de vier beste groepen door naar de finale.

 
Finalisten
Op woensdagavond 7 februari presenteerden de finalisten het resultaat aan hun ouders en docenten. Een beetje zenuwachtig waren ze wel maar ze hadden de presentaties perfect voorbereid. De leerlingen demonstreerden tijdens deze avond de diensten van Repay Payroll, de poef van Foam Fabrics, de diverse smaken bij patisserie Saranne en de activiteiten van dierenwinkel Maylo’s.

 
Winnaars
Het was een spannende strijd en de ouders waren onder de indruk van de presentaties. Uiteindelijk kwam de presentatie over het bedrijf Saranne gemaakt door Isa Bekkers, Eef Klein Swormink, Kiki Puts en Noor Sijperda uit klas b2H als winnaar uit de bus. Deze leerlingen mogen een dagje mee met de eindexamenkandidaten naar de Efteling.

 
Bekijk het fotoalbum: Foto's