Nieuws : Benthe, Sarah, Lisa en Inge naar de finale van Le Français voyage!
Benthe, Sarah, Lisa en Inge naar de finale van Le Français voyage!
Locatie: Durendael
Durendael neemt deel aan het project 'Le français voyage', een initiatief van de Table ronde pour le français, om de Franse taal meer aandacht te geven op school. In november kregen de derdejaarsleerlingen van havo en vwo een dagje Franse les van de taalassistent. Aan het project is ook een wedstrijd verboden, waarbij de leerlingen zelf een creatief product moesten maken in het Frans rondom het thema ‘reizen’.

'Op een andere manier met de Franse taal bezig zijn'
Samira el Kourdi, docente Frans, vertelt: ‘Vanaf november zijn we in de lessen Frans met dit project bezig geweest. Het is een leuke en andere manier om met de Franse taal bezig te zijn. De leerlingen moesten na de kerstvakantie de producten inleveren (liedjes, gedichten, theaterstukken, interviews et cetera.). Daaruit heb ik een selectie gemaakt en het beste stuk ingestuurd. Voor mij sprong dit lied er echt uit. Gelukkig was de beoordelingscommissie van Le Français voyage het met mij eens.’ 


Zelfgeschreven lied
In totaal nemen 25 scholen deel aan de wedstrijd. Durendael is een van de zes scholen die doorgaat naar de finale in Culemborg. Op woensdag 31 januari zullen Benthe van Bilsen, Sarah van de Meijs, Lisa Oostra en Inge van de Boer uit klas A3c daar de school vertegenwoordigen met dit zelfgeschreven lied​. Wij wensen hen heel veel succes!