Nieuws : Doet u ook mee met onze Kerstactie?
Doet u ook mee met onze Kerstactie?
Locatie: Durendael

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december 2017 vindt onze jaarlijkse kerstactie plaats, in de tussentijd een echte traditie op Durendael! Onze wereldburgers hebben dit jaar gekozen voor twee goede doelen die wat verder van huis liggen. De opbrengst van de kersactie gaat namelijk naar Stichting ‘Let the children play’ en stichting ‘Amigos de San Juan de Flores’.


Investeren in Ecosan toiletten en studiebeurzen
‘Let the childeren play' is een organisatie die zich inzet voor Amasiko Greenschool in Oeganda. Zij willen het geld besteden aan betere sanitaire voorzieningen op deze school in de vorm van duurzame toiletten (zgn. Ecosan toiletten). ‘Amigos de San Juan de Flores’ richt op structurele ontwikkeling van het gelijknamige dorp in Guatemala. Deze stichting gebruikt het geld onder andere voor studiebeurzen om leerlingen in Guatemala een betere toekomst te geven. Een goed voorbeeld daarvan is Bill Ortíz Ramos die tijdens de presentatie in de aula aan de leerlingen zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Deur-tot-deur actie
De hele maand december gaan de leerlingen bij u langs de deuren. U kunt hen sponsoren voor hun deelname aan allerlei (sportieve) activiteiten, zoals schaatsen, zwemmen, of fietsen en nog veel meer. Ook op school worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er de welbekende computermarathon in de aula. Maar ook film kijken, een nacht lang voetballen, spelletjes spelen en een Uni Hockeymarathon staan op het programma. Ook kunt u bijdragen aan onze Kerstactie door een heerlijk kerstontbijt uit eigen keuken te bestellen bij onze leerlingen of via een ‘heitje’ voor een karweitje.

Sponsoring door bedrijven
De leerlingen die bij u aanbellen, zijn altijd in het bezit van een 2College leerlingenpas, zodat zij zich kunnen identificeren. Op de sponsorkaart kunt u uw bijdrage noteren. De sponsorkaart is voorzien van een 2College logo en een handtekening van de school. Hebt u een eigen bedrijf? Dan kunt u onze kerstactie steunen met producten en diensten voor de loterij. Op vrijdagochtend 22 december gaat het docententeam op pad om alles op te halen.

De medewerkers en leerlingen van Durendael wensen u een fijne Kerst en danken u bij voorbaat voor uw gulle gift.