Nieuws : Wij gaan gepersonaliseerd leren!
Wij gaan gepersonaliseerd leren!
Locatie: Cobbenhagenlyceum

Kies je eigen toekomst, bepaal je eigen route!
Onze visie op onderwijs gaat uit van gepersonaliseerd leren. Wij gaan vanaf schooljaar 2018/2019 onderwijs op maat aanbieden. Ons onderwijsconcept zal geinspireerd worden op het Zweedse Kunskapsskolan.

Wij geloven dat jij wilt groeien, nieuwe dingen wilt leren en jezelf elke dag een beetje wilt verbeteren! Wij geloven niet dat iedereen dat op dezelfde manier doet. Alle mensen zijn verschillend, gelukkig maar. Het Cobbenhagenlyceum wil niet meer uitgaan van het gemiddelde. Jij mag je eigen route bepalen, je eigen tempo, je eigen niveau, je eigen manier van leren. Het is jouw toekomst, dus jouw route!
Het Cobbenhagenlyceum gaat werken met een geheel nieuw en beproefd onderwijsconcept:
Van taakgericht naar doelgericht!
Hier krijg je uiteraard hulp bij. Je krijgt een persoonlijke coach die je helpt; Niet in een hele klas maar 1 op 1. Iemand die in je gelooft en je helpt zoeken naar jouw persoonlijke route. Wat zijn jouw doelen en op welke manier ga je deze behalen? Hierbij word je geholpen door je coach en vakdocenten!
Je kunt op het Cobbenhagenlyceum een havo- of  vwo-diploma halen. Daarnaast kun je ook tweetalig onderwijs volgen maar ook technasiumonderwijs.
 
In de praktijk betekent dit:
·         Eigen tempo: Voorlopen of achterlopen is geen probleem!
·         Eigen niveau: Sommige vakken op havoniveau en andere op vwo-niveau is geen probleem!
·         Eigen leerstrategie: In een rijk aanbod van instructielessen, practica, communicatiesessies, workshoptijd en persoonlijke talententijd kies je zelf je route en bepaal je je eigen leerstrategie. Hierbij word je ondersteund door ICT (je eigen device) en krijg je uiteraard  hulp van je persoonlijke coach.
·         Geen jaarlagen, dus ook geen jaar overdoen.
 
Binnen het nieuwe onderwijsconcept blijven we het technasium en het tweetalig onderwijs gewoon aanbieden. Dit sluit namelijk heel goed op elkaar aan.
Technasium
Technasium is een landelijk onderwijsconcept waarbij je projectmatig werkt aan opdrachten die komen van verschillende bedrijven en organisaties uit de buurt van Tilburg. De opdrachten zijn altijd bèta-georiënteerd. Dit is heel breed: Denk maar aan een programmeeropdracht voor Hoppenbrouwers Techniek, een ontwerpopdracht voor de Efteling of een medische opdracht voor het Tweesteden/Elisabethziekenhuis.
 
Je werkt altijd in een projectgroep en bent veel bezig met plannen en organiseren, creatieve denktechnieken, onderzoek doen zoals ze dat op een universiteit ook doen, maquettebouw, het ontwerpen van een site en nog veel meer.
 
Daarnaast besteden we erg veel tijd aan evalueren en reflecteren. Hierbij leer je om terug te kijken op wat je gedaan hebt en waar je interesses liggen.
 
Tweetalig onderwijs
Er gaat geen dag voorbij of je hebt te maken met de Engelse taal. Of het nou tv of radio of de computer is, Engels kom je overal tegen. Steeds meer lessen worden op de hogescholen en universiteiten in het Engels gegeven en in het bedrijfsleven is Engels dé taal. Op de basisschool heb je een voorproefje gehad van Engels. Vind je het echt leuk om veel met Engels te doen, dan hebben wij dé opleiding voor jou in huis. Je kunt bij ons namelijk tweetalig onderwijs op vwo-niveau volgen.
 
Dit betekent dat je 70% van de lessen en de begeleiding in het Engels krijgt. Vakken als biologie, wiskunde en geschiedenis worden in het Engels gegeven. Je wordt een echte wereldburger, want naast het Engels krijg je ook veel mee van de verschillende culturen en breng je een bezoek aan verschillende landen.