Nieuws : Nieuwbouw 2College Jozefmavo op tijd klaar!
Nieuwbouw 2College Jozefmavo op tijd klaar!
Locatie: Jozefmavo

imagesHVNA8KEX.jpg

Nieuwbouw 2College Jozefmavo op tijd klaar!

Afgelopen vrijdag 25 augustus vond de oplevering plaats tussen de aannemer Heerkens van Bavel, van Dijnsen, Hoppenbrouwers en de opdrachtgever OMO – 2College en konden de handtekeningen worden gezet.
De school is net op tijd klaar en wat is daar ongelooflijk hard voor gewerkt. Zelfs tijdens de bouwvak stond het proces van bouwen en afbouwen niet stil. Iedereen had maar een doel voor ogen. Op maandag 28 augustus moet de school klaar zijn voor gebruik, veilig voor iedereen, schoon en ingericht.
Personeelsleden kwamen enkele dagen eerder om verhuisdozen uit te pakken en klaslokalen in orde te maken.
Natuurlijk zijn er nog enkele zaken die afgewerkt moeten worden. Hier en daar nog een likje verf, een deur die niet in het slot past, een kraantje dat een beetje lekt, maar dat komt wel goed. Met de lift hadden ze veel pech. Het ziet er naar uit dat die wat later in de week klaar is. Dat geldt ook voor het handenarbeid en technieklokalen. Daar moeten nog wat machines worden gemonteerd en materialen opgeborgen. Uiteraard moet je met dit weer geen gras gaan aanplanten en dus doen we dat wat later. Zo zijn er nog wel enkele dingen, maar dat neemt niet weg dat er heel, heel veel meer al wel is gerealiseerd. Wat is het mooi geworden, ruim én licht.
We zijn zeker een van de energiezuinigste scholen in Nederland en helemaal als over twee maanden zonnepanelen op het dak zijn aangebracht. We zijn ook een school met een welhaast perfecte klimaatbeheersing. Zuurstof wordt toegevoegd naarmate een ruimte door meer mensen wordt bewoond, we kunnen het licht instellen en hebben we geen last van storende geluiden. Een heus weerstation zorgt dat de screens automatisch naar beneden en boven gaan, maar we kunnen die screens ook handmatig bedienen.
Alles is getest, gecontroleerd zodat we een veilige school zijn. Er hangen maar liefst 118 Slow Whoops in het hele gebouw zodat we het alarm en onze intercom overal in onze stille lokalen en kantoren kunnen horen!
Het interieur, met dank aan Ahrend, Kampri, S+B en vele anderen, is eigentijds en alle kleuren en meubels zijn in perfecte harmonie met de stijl van het gebouw.
Met genoegen zullen we onze 556 leerlingen maandag en dinsdag ontvangen, maar niet nadat we onze dank hebben uitgesproken naar de aannemers, de architect, OMO en nog vele anderen die het mogelijk hebben gemaakt om nog binnen het jaar een prachtige school te bouwen, waar leerlingen en docenten nog vele jaren met plezier zullen leren en werken.
Voor iedereen die zo hard en goed aan de bouw en inrichting van onze school hebben meegewerkt, zeg ik namens het team:
Dank je wel!
F. Kraus, vestigingsdirecteur 2College Jozefmavo
opgestoken duim 3.bmp
6446_2college-3D-Bouwbord copy.jpg