Omhoog
Aanmelden
Groep 8 Introductie

 

 

Hoi leerling van groep 8!

Leuk dat je onze website bezoekt. Je mag binnenkort kiezen naar welke middelbare school je wil gaan.
Misschien kom je wel naar ons, 2College Jozefmavo, maar dan wil je natuurlijk wel iets meer van ons weten. Daarom zullen wij jou nu wat over onze school vertellen.
6446_2college-3D-Bouwbord copy.jpg
 
Waar kun je ons vinden?
We zitten met onze school op de Sportweg 11, 5037 AC, Tilburg. Het is een schitterende, nieuwe school, met mooie lokalen en leerpleinen en een grote aula waar je lekker kunt zitten met vrienden en vriendinnen.
Onze leerlingen gaan op een fijne manier met elkaar om en als je er wat moeite voor doet, maak je op onze school snel nieuwe vrienden.
IMG_1361.jpg

Lestijden en pauzes
De lesdag begint twee/drie keer per week om 08.15 uur en op de andere dagen om 08.45. Ieder lesuur duurt 60 minuten. Je hebt pauze van 10.45 tot 11.00 uur en van 13.00 tot 13.30 uur. In de pauze is een catering waar je broodjes en andere etenswaren kunt kopen, maar natuurlijk kun je zelf ook voor de eten en drinken zorgen en van thuis meenemen.
Je eigen klas
Op de kennismakingsmiddag, dit jaar is die op donderdag 21 juni 2018 zie je bij wie je in de klas komt en maak je ook kennis met je mentor. De mentor is eigenlijk een soort juf of meester zoals je die nu hebt, alleen geeft de mentor minder les aan jou dan je eigen juf of meester op de basisschool. Je hebt namelijk voor veel vakken een andere leraar of lerares. Van je mentor krijg je een vakles, maar ook twee keer in de week het mentorhalfuur en een rotondeles.
IMG_1085.jpg

Even wennen….
Als je op de middelbare school begint, is het allemaal heel anders dan op de basisschool. Veel verschillende docenten, je moet een rugzak met boeken meesjouwen, iedere keer naar een ander lokaal toelopen, je krijgt veel nieuwe vakken, je moet leren werken met een aparte agenda: Follow Me. Vaak moet je ook nog een flink stuk fietsen…… en dan hebben we het nog niet gehad over al die nieuwe klasgenoten!
Daarom beginnen we in augustus altijd met een introductieweek. In die week heb je wel een aantal echte lessen, maar we doen ook iedere dag wat activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Wij vinden het heel belangrijk dat je in die eerste week de kans hebt om nieuwe vrienden te maken. Want er zijn heel wat kinderen die als enige van hun basisschool naar de Jozefmavo gaan en dan is het heel fijn als je al meteen nieuwe mensen leert kennen bij wie jij je prettig voelt. Je kunt niet goed leren, als je jezelf niet veilig voelt.
Ook met proefwerken en s.o. ’s (schriftelijke overhoringen) heb je misschien nog nooit te maken gehad. Nou, daar moet je dus ook nog aan wennen. Daarom mag je in het begin een onvoldoende nog herkansen. Want als je heel hard geleerd hebt, maar net op de verkeerde manier, moet je de kans hebben om zo’n foutje weer recht te zetten!
Huiswerk hoort er op onze school ook bij. Als je in de lessen goed meedoet, zul je per dag maximaal één tot anderhalf uur bezig zijn met je huiswerk.
Follow Me
Iedere leerling in de eerste en tweede klas heeft een Follow Me boekje, een combinatie van een agenda en studieplanner. In de Follow Me staan nog veel meer dingen die met school te maken hebben. Heel belangrijk zijn de actiepagina's: jij maakt afspraken met je ouder(s) en je mentor over hoe jij je studie gaat aanpakken.  Ouder(s) en mentor willen je helpen, kunnen je helpen en ondersteunen, maar jij moet het uiteindelijk toch wel zelf doen!
DSC_0737.JPG

Extra hulp
Soms lukt het allemaal niet zoals jij dat wilt. Je vindt het heel moeilijk om thuis aan je huiswerk te beginnen… Op de Jozefmavo kijken we dan wat je nodig hebt om wel goede stappen te maken waarmee je vooruit komt.
We hebben ook iedere week vakkenspreekuur. Dan kun je bij vakdocenten langsgaan om extra hulp te vragen. Wat extra uitleg, meer oefenstof….. het kan allemaal.  Omdat de docent vaak met jou alleen of met een klein groepje aan de slag gaat, ben je in korte tijd, een kwartiertje of zo, al geholpen. (Onthouden, die tip!)
Na school is het ook gezellig!
Ook na schooltijd is er op de Jozefmavo van alles te beleven.  Wij doen speciale dingen met sport, houden van een feestje en organiseren ook andere leuke activiteiten voor leerlingen.