Omhoog
Aanmelden
Interview Renée van der Linden

Renée van der Linden
(eerstejaars vmbo)                                                        

‘Ik vind het fijn dat je hier alle niveaus kunt doen’

Ik woon in Oisterwijk en ik zit in het eerste jaar vmbo op Durendael. In het begin moest ik heel erg wennen aan de gang van zaken op de middelbare school. Je moet zelf je boeken meenemen, je hebt meer huiswerk en moet dat ook zelf  inplannen. Ook krijg je grotere toetsen over meerdere hoofdstukken. Gelukkig helpt mijn moeder me af en toe bij het plannen, want dat vind ik soms wel lastig.
Maar op school kun je ook hulp vragen. Bij het vak Frans wist ik bijvoorbeeld niet hoe je de woordjes het beste kon leren. Toen heeft de lerares er een hele les aan besteed en ons goede tips gegeven. Er zijn speciale websites om woordjes in een vreemde taal te leren. En je kunt ze ook voor jezelf opschrijven of hardop zeggen , dan onthoud je ze beter.
Ik vind het fijn dat je op Durendael alle niveaus kunt doen. Ik zit nu in de eerste klas, maar als ik bijvoorbeeld havo zou kunnen, dan kan ik hier gewoon doorstromen en hoef ik niet van school af.
Het leukst op school vind ik dat we 4 uur gym in de week hebben. Daar geniet ik altijd heel erg van. Ik ben zelf heel sportief en voetbal  fanatiek. De gymlessen zijn verdeeld in blokken van twee lesuren. En verder vind ik het leuk dat er veel kinderen uit de buurt hier op school zitten.