Omhoog
Aanmelden
Interview Mark Lagerweij

Mark Lagerweij, tweedejaars havo

 ‘Ik ben meer een doener dan een denker’

Ik vind naast school ook mijn sociale contacten heel belangrijk. Ik speel bijvoorbeeld badminton, ik mountainbike, ik speel trombone en ik houd ervan om in het weekend lekker met vrienden te chillen. Eigenlijk ben ik meer een doener dan een denker;  ik vind het leuk om met mijn handen iets te maken. De creatieve vakken vind ik dan ook het leukst, zoals beeldende vormgeving, techniek en gym. Maar soms  is het ook wel een uitdaging om echt over iets na te denken, bijvoorbeeld hoe iets gemaakt is.
Ik wil later graag gaan werken in de logistiek, wat precies weet ik nog niet, maar alles wat met vervoer te maken heeft, vind ik heel interessant. Ik denk dan ook dat ik het vak economie wel nodig zal hebben.
Het meest moest ik wennen aan het toetssysteem . Op Durendael  hebben ze een gespreid toetsenrooster.  Dit betekent dat je bijna iedere week een toets hebt.  Die toets gaat over de stof van een korte periode, ongeveer drie weken. Daarnaast is er drie keer per jaar een toetsweek, waarin je elke dag een of meer toetsen hebt. Die gaan over de stof van een langere periode, dus over meerdere hoofdstukken tegelijk.
Om zoveel toetsen tegelijk goed te kunnen leren, moet je je tijd goed kunnen indelen. Dat leren we onder andere in het mentoruur. In het eerste jaar krijg je van je mentor een soort tabel (planner) waarop je zelf kunt invullen hoeveel tijd je aan elk vak wilt besteden. In het tweede jaar moet je zelf de tabel tekenen. Zo heb je houvast en kun je het geheel beter overzien.