Omhoog
Aanmelden
Interview Hessel van den Heuvel

​Hessel van den Heuvel, tweedejaars vmbo kader

‘Ze luisteren echt naar je’

Ik heb voor Durendael gekozen, omdat veel vrienden van mij er ook naar toe gingen. Ook heb ik hier al een zus op school en ik had veel goede verhalen over Durendael  gehoord. ‘Ze helpen je altijd, je krijgt bijles als het nodig is en ze luisteren ook echt naar je.
Ik heb dat zelf ook mogen ervaren. Als je moeite hebt met een bepaald vak of iets echt niet begrijpt , kun je de docent altijd even aanspreken en dan zegt die bijvoorbeeld: ‘Kom na de les of in de pauze maar even bij me, dan leg ik het nog eens uit.’
Na het eerste jaar ben ik overgetapt van basis naar kader. En daar zit echt wel verschil in. Op kader gaat het iets sneller, je krijgt meer huiswerk en moeilijkere proefwerken. Maar dat lukt me wel.
Ik weet nog niet welke sector ik volgend jaar ga kiezen op Durendael. Ik wil namelijk graag elektricien worden. En bij het vak techniek,  dat je in de eerste en tweede klas krijgt, mag je veel met je handen werken en technische problemen oplossen. Ik heb al een proefopdracht gedaan, waarbij er geen stroom meer uit een stopcontact kwam. We moesten toen met allerlei stekkers de stroomkring zo aanpassen, dat er toch stroom kwam. Dat vond ik heel leuk om te doen. Na deze school zal ik waarschijnlijk gaan kiezen voor een technische mbo-opleiding.