Omhoog
Aanmelden
Interview Elise Broers

Elise Broers, tweedejaars vmbo kader

‘Er worden veel dingen georganiseerd’

Ik heb voor Durendael gekozen omdat ze hier alle niveaus aanbieden, en je dus makkelijker kunt doorstromen. Dat was in mijn geval handig, want ik ben na de eerste klas van basis naar kader gegaan. En mijn moeder heeft vroeger zelf op Durendael gezeten, dus ik kende de school al een beetje uit de verhalen.
Omdat ik vroeger op een Jenaplanschool zat, was ik gewend aan het zelfstandig werken op de middelbare school. Voor mij was de overstap van de basisschool naar het vmbo dan ook niet zo groot. Ik vind het heel leuk hier op school en heb het goed naar mijn zin. Dat de school groot is, vind ik juist een voordeel, want er zitten heel veel verschillende kinderen op. En er worden veel dingen georganiseerd. Ik doe bijvoorbeeld mee aan de musical ‘Sister Act’, die we met een aantal leerlingen van school gaan opvoeren. We krijgen dan extra lessen in dans, zang en toneel. Elke woensdag oefenen we na school in de gymzaal.
Ik woon in Udenhout en ga op de fiets naar school, maar ik ben zeker niet de enige op het fietspad!
Er komen ook leerlingen uit Berkel-Enschot , Helvoirt en Haaren naar Durendael.
Aan het eind van dit jaar ga ik kiezen welke richting in het vmbo ik op wil. Ik denk dat het zorg en welzijn wordt. We krijgen daarvoor ook speciale oriëntatielessen op ‘het plein’, dat is de praktijkruimte op school. Ze hebben hier onder andere een kapsalon, een ziekenhuiskamer, een HEMA-winkel , een keuken en een restaurant. We hebben al een keer pepernoten gebakken en appelmoes gemaakt . En we moesten ook naar het dorp om namen en logo’s van winkels op te zoeken.